Tóta W. Árpád nyomora

2022. február 20. 10:06

Morvay Péter
Facebook
Vulgárateistaként a frissen foximaxit végzett párttitkárok szintjén üti az általa megvetett hívőket.

„Tóta W. Árpád nyomora

Penetráns Facebook-posztot közölt néhány napja a hvg.hu publicistája, Tóta W. Árpád a hite miatt bíróság elé állított finn parlamenti képviselőnőről, Päivi Räsänenről. Az írásban »mesekönyvnek« nevezi a Bibliát, »lapostollnak« Szent Pált és trágár jelzők sokaságával illeti az ötgyermekes, lutheránus politikus asszonyt. A kereszténységet illető sértéseken nincs mit csodálkoznunk: Tóta W. harcos vulgárateistaként régóta a foximaxit frissen elvégzett hajdani falusi párttitkárok színvonalán üti-vágja az általa mélyen megvetett istenhívőket. Ez még csak a marxista filozófia nyomora.

Ami Tóta W. szitokáradatában új mélység, hogy olyan kereszténybe vágja bele véres tollát, aki a hite miatt börtönnel néz szembe. Tatár György filozófus nagyon helyesen hívja fel a szerző figyelmét a poszthoz fűzött megjegyzésében arra, hogy Räsänen »egyháztagként a saját egyházát kritizálta. Nem mást. Ehhez pedig joga van. Pont annyi joga van, mint a szerzőnek Pál kritizálásához. Nem több, és nem kevesebb.«

Senki nem várja el Tóta W-től azt, hogy bármiben is egyetértsen a keresztény politikussal. Amikor azonban női mívoltában gyalázza félrészeg kocsmai tahóságokkal Räsänent, akkor nem csak mentálisan, de morálisan is trágya közé keveri magát. Az áldozat dehumanizálása, a hatalom által fenyegetett személy verbális kiszolgáltatása az alpári tömegnek, az együttérzés természetes ösztönének az eltiprása rosszabb a sértegetésnél is.

Ahogy a Nürnberg című filmben a náci bűnösöket vizsgáló pszichiáter mondja: »Egyszer azt mondtam, hogy a gonosz lényegét keresem. Azt hiszem, közel jutottam hozzá. A beleérzés hiánya, ez az egyetlen közös jellemvonás a vádlottakban. A teljes képtelenség egy másik sors átérzésére. A gonosz szerintem az együttérzés teljes hiánya.«

Ez pedig már Tóta W. nyomora.”

Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala/Media1

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem nem helyes út az, hogy ezt a féreg Tótát bármilyen analitikával megpróbáljuk megfejteni. Az sem érdekes, hogy melyik mondata visszataszítóbb.
Tóta egyszerűen egy féreg, teljesen szalonképtelen.

Szép felsorolás az szdsz közbeszédet be-foly-ás-oló társaságra.

Tóta írása nyomán az a baloldali toposz jutott az eszembe, amivel minden aberrációt védenek: "Na de kinek ártanak vele? Akkor meg miért ne csinálnák, ha így érzik jól magukat"

Érdemes lenne ezzel szembesíteni a mindig általános értékekről beszélő, de amúgy folyamatosan kettős mércében élő balosokat, hogy ezen logika alapján miért akarnak beleszólni más emberek hitébe.

Egy kommunista az vagy hülye, vagy gazember, legvalószínűbben mindkettő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés