„Orbán elég okos az ilyen játékokban” – a Klubrádióban panaszkodott a kormányfőre egy francia szocialista EP-képviselő

2022. január 23. 17:15
„Szorosan fogjuk követni a fejleményeket, mert nem akarunk engedni a jogállami elvekből” – ígérte Sylvie Guillaume.

Interjút adott a Klubrádiónak Sylvie Guillaume francia európai parlamenti képviselő, a Szocialisták és Demokraták frakciójának tagja. Szóba került a soros francia elnökség, Macron és Orbán decemberi találkozója is.

A francia politikus szerint Macron azért kereste fel a magyar miniszterelnököt, mert „az a gyakorlat, hogy a leendő soros elnök sorra látogatja a tagországokat”. A rádió műsorvezetőjének felvetése szerint könnyen elképzelhető, „hogy Orbán mindent megígér, de a rendszerén úgysem fog változtatni”. „Valóban, trükkös dolog ez, mert tényleg becsaphatsz mindenkit. Orbán pedig elég okos az ilyen játékokban. Szóval, tényleg szorosan fogjuk követni a fejleményeket, mert nem akarunk engedni a jogállami elvekből” – reagált az EP-képviselő, aki a továbbiakban is bírálta a magyar kormányfőt. Szerinte „a pandémia kezdetén kiderült, hogy nem számíthatunk Orbán Viktor együttműködésére, mert ő külön utakon járt. Pedig egységet kellett volna ebben is mutatni. Vagy például a migrációs kérdésekben is különutas politikát folytatott” – panaszkodott Sylvie Guillaume.

A teljes interjút itt hallgathatja meg.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nézzünk egy-két "érdekességet” a dicső francia nemzetről:

Vendée az a franciaországi tartomány, ahol a baloldal bemutatta világraszóló újítását, a saját társadalom elleni hadviselést népirtás formájában.

A baloldal dicsőséges Francia Forradalma nem tűrte a tartomány lakosságának ellenállását az erőszakos haladás, felvilágosodás, egyenlőség, szabadság, testvériség ellen.
Meg kellett lakolniuk. A Convent 1794 elején elhatározta a Vendée-i lakosság megsemmisítését az utolsó emberig, asszonyig, gyermekig. Az eredmény: több, mint 300,000 áldozat.

Röviddel ezután kellett volna nekik Moszkva sőt Nyugat Ausztrália is, még a "modern gyarmatosítás" korszaka előtt.

A modern gyarmatosítás számukra valóban gyümölcsöző volt, például Afrika jó része, Indo-Kína, Csendes-óceáni szigetvilágok, stb. lett bezsebelve. A világ egyhetede.

Ennek ellenére szabászkodtak Nagy-Magyarországon, színmagyar területeket elvágva, majd elszaladtak a Wehrmacht elöl az angol Expedíciós Hadsereg támogatása ellenére.

Az úgynevezett ellenállás létszáma a háború után virágzott, mert alatta még a kollaboráció virágzott. Maga Sartre, a "nemzeti legenda" is avval volt elfoglalva, hogy színdarabjait színpadra vitesse Párizsban a német cenzorok jóváhagyásával. Sartre kijelentette: "Sohase voltunk olyan szabadok, mint a német megszállás alatt." Ettől eltekintve a béke biztonságában a nőkre törtek és a németekkel randevúzókat kopaszra nyírták és megalázták nagy bátran.

"pandémia kezdetén kiderült, hogy nem számíthatunk Orbán Viktor együttműködésére"

Gondolom ez alatt azt érti, hogy nem volt hajlandó megvárni a fájzert,
hanem rendelt szputnyikot meg sinofarmot. Ez valóban az
együttműködés és a szolidaritás lábbaltiprása.


Nem. Az ő problémájuk csak annyi, hogy Orbán okos. Maki
hülyeségével nincs semmi baj, az úgy jó, ahogy van, nekik egy
HülyeMaki kell.

A második világháború után, annak ellenére, hogy a szovjet csapatok olyan messze nem is jutottak el, kevesen múlott, hogy például Franciaországban vagy Olaszországban ne kommunista uralom fejlődjön ki.

“Francia kommunista szimpatizánsok máris bajt okoztak. A Loiretól délre és a Rajnától nyugatra hatalmas területek nem kerültek az új állam ellenőrzése alá. (A németek kiszorítása után) De Gaulle attól félt, hogy a kommunisták felkelést szítanak ott és felállítanak egy független kormányzatot. Ezt csak hajszállal kerültük el.
A kormány kiküldött vagy féltucat hivatalnokot Limoges-ba, akiket a helyi ’szovjet’ egymás után letartóztatott és börtönbe vetett.”

De Gaulle 1944 decemberében találkozott Sztálinnal a Kremlben.
„(Sztálin) örömét fejezte ki, hogy De Gaulle megengedte Thores (elvtárs) visszatérését Párizsba, majd a tolmácshoz fordult: Kérdezze meg a tábornokot, hogy mikor fogja Thores főbe lövetni.”

Forrás: A francia titkosszolgálat volt parancsnokának könyve. Count de Marenches: The Evil Empire (A gonosz birodalom), Sidgwick and Jackson, 1988, 21-22.old.)

Leírtad a sztereotípiákat, de egy szót nem írsz arról, hogy miért kéne a magyar érdekeket francia, de akár EU bürokrata érdekek szerint alakítani? Mert francia gazdátok erre panaszkodik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés