Salvini: Az Európai Néppárt soha nem volt ennyire gyenge

2021. november 5. 7:15
A Liga vezetője beszédében egy olyan új európai parlamenti frakció létrehozását szorgalmazta, amely alternatívát jelenthet a szocialistákkal szemben.

A baloldallal szembehelyezkedő konzervatív és jobbközép európai politikai erőt vázolt fel Matteo Salvini, a Liga vezetője a csütörtök este tartott rendkívüli tanácskozásán, amelyet a párt irányvonalának meghatározására hívott össze.

Alternatíva a szocialistákkal szemben

A Liga politikusainak nyilatkozatai szerint Matteo Salvini a találkozón mondott beszédében kijelentette, hogy

az Európai Néppárt még soha nem volt ennyire gyenge.

„Meggyőződésem, hogy a Liga politikai vonala győzelemre vezet: elképzelhetetlen, hogy belépjünk a néppártba, mivel az alárendelte magát a baloldalnak” – idézték a Liga tagjai Matteo Salvinit, aki úgy vélte, a pártnak nem szabad a baloldal után futnia. Ehelyett Matteo Salvini olyan európai parlamenti frakciót szorgalmazott, amely alternatívát jelenthet a szocialistákkal szemben.

A Liga második embere is Salvini mögött

A találkozó előtti napon a Liga második számú politikusaként ismert Giancarlo Giorgetti gazdasági fejlesztésért felelős miniszter egy interjúban európai fordulatot szorgalmazott. Korábban Giorgetti nem titkolta, hogy a Liga és a néppárt közeledésén dolgozik. A párttanácskozásról kiszivárgott információk szerint Matteo Salvini azt mondta, a Liga tagjainak véleményét meghallgatja, de a döntéseket ő hozza meg. Sajtóértesülések szerint

Giorgetti teljes támogatásáról biztosította Salvinit.

Matteo Salvini országos konferenciát hívott össze december 11-12-re, amelyen a Liga programjáról döntenek. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán videókonferencián tárgyalt Matteo Salvinivel és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével egy új európai politikai csoport létrehozásáról.

(MTI)

Kép forrása: Tiziana Fabi / AFP

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A háttérben zajlott a nem nyilvános építkezés. 17 párt lenne benne az új frakcióban.

Ha a néppárt bukna....csak szakadna. A többség a helyére, a nézeteinek megfelelő frakcióba kerülhetne.

Most már kezd érthetővé válni, miért Salvinit perlik azért, mert belügyminiszterként nem engedett kikötni egy migránsokat szállító hajót. Miközben ő a kormány nevében cselekedett, az akkori miniszterelnök sem húzta át az intézkedést, tehát egyetértett vele. A kérdéses három hét alatt pedig több ország is jelezte, hogy náluk kiköthet a hajó.

Ami pedig az első mondatodat illeti, a te logikád mentén kussoljon az ellenzék, mert 2010 óta három választást vesztettek el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés