FIFA: Két zártkapus meccset és pénzbüntetést kapott a magyar szövetség

2021. szeptember 21. 16:52

A FIFA keddi közlése alapján a fegyelmi bizottság a rasszista esetek súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést.

2021. szeptember 21. 16:52
null

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

A FIFA keddi közlése alapján a fegyelmi bizottság az eset súlyossága miatt hozott ilyen szigorú döntést.

A magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének,

amikor a szeptember 2-i, 4-0-s vendégsikerrel zárult mérkőzésen a vendégcsapat játékosai rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese következő hazai összecsapását október 9-én az albánok ellen vívja.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. szeptember 22. 04:30
Ezt azért nem értem. Honnan van a FIFÁnak JOGHATÓSÁGA arra, hogy PÉNZBÍRSÁGOT rójon ki egy futballszövetségre?! Ha büntetőjogi esemény történt a meccsen, akkor emeljen vádat a Magyar Bíróság... A FIFA valami nemzetek fölötti bíróság, mint a Hágai Nemzetközi Bíróság? (Ennek is kérdéses a joghatósága...)
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. szeptember 21. 22:23
Most Kunfia, a hivatásos troll van műszakban.
Parini
2021. szeptember 21. 20:51
Néhány szurkoló bunkón viselkedett. Volt és lesz is ilyen. Bármelyik ország bármely stadionjában. Persze nem kellene. De a meccs után az angol riporter végig provokál a kérdéseivel. Hallottál ezt, hallottál azt stb...csak hogy ügy lehessen belőle. Egyébként tudja vki hogy az angolok milyen büntetést kaptak az eb döntő után? Bunkó paraszt módon viselkedtek az olaszokkal, és még a stadionon belűl ütötték-verték, rugdosták őket.
edieTHEGREATeagle
2021. szeptember 21. 20:34
Már korábban leírtam, hogy nem a FIFA-ra kellene haragudni, hanem az MLSZ-re, aminek valamiért nem érdeke ezt a párszáz barmot kitiltani a válogatott meccsekről. Minden széken lehet tudni hogy ki ül, akarat kérdése csak kamerákat irányítani a közönségre, és ha kell, percek alatt ki lehet deríteni, hogy ki ordított rasszista dolgokat. Amíg ezt nem lépik meg, sőt még lényegében bátorítják is ezeket az állatokat, addig újra és újra zárt kapus meccseink lesznek. Érdekes módon a Fradi meg tudta ezt oldani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik