Kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel

2021. szeptember 16. 12:37

Fürjes Balázs
Facebook
Fogadjon el három javaslatot a dugók csökkentésére!

„1) Kérem a városvezetést, legalább a túl sok egyidejű felújítás idejére, legalább a közlekedési káosz felszámolásáig szüntesse meg a járdák és autóssávok helyére fölfestett biciklisávokat! Kérem, legalább ideiglenesen adja vissza az elvett sávokat az autós közlekedésnek, az elvett járdaszakaszokat a gyalogosoknak!

A sávok lezárása sokak szerint „gagyi” és elhibázott megoldás, teljesen vissza kellene vonni. De erről Karácsony Gergely még egyeztetni sem hajlandó, mindenáron ragaszkodik hozzá. Nem értek vele egyet, de ő a főpolgármester, az ő felelőssége a budapesti közlekedés megszervezése. Nem tehetünk mást, tudomásul kell vennünk a csökönyös ragaszkodást a sávlezárásokhoz.

De kérem a Főpolgármester urat, kössön kompromisszumot a budapestiekkel: legalább a túl sok korlátozás idejére, legalább a gigadugók eltűntéig, legalább ideiglenesen vonja vissza a sáv- és járdalezárásokat! Legyen kész a kompromisszumra a város érdekében, és legalább átmenetileg, legalább az őszi, téli és kora tavaszi hónapokra vonja vissza ezt a korlátozást, ideiglenesen szüntesse meg a forgalmat akadályozó, veszélyesen kialakított biciklisávokat!

Közeleg a hideg és csapadékos idő, eleve sokkal kevesebben kerékpároznak a Nagykörúton, mint ahányan autóznak, villamosoznak, gyalogolnak, a rossz idővel még kevesebb lesz a biciklis – most nagyon sokat segítene ez a lépés!

2️) Kérem, javaslom: azonnal állítsák vissza a Nagykörúton a villamosbarát jelzőlámpaprogramot! Ez 350 000 villamossal utazó budapesti életét könnyítené meg. Ha az első, általam javasolt intézkedést megteszi, már végképp semmi haszna – szerintem egyébként sincs, ahogy azt Vitézy Dávid is jól elmagyarázta! – a villamossal közlekedőket büntető intézkedésnek!

3) Végül egy egyszerű, de sokat segítő apró lépés. A Blahánál a körúton nagyon rövid a Népszínház utca és a Rákóczi út közötti szakasz. Itt rosszul lett beállítva a lámpa, a Népszínház utcából a körútra, jobbra a lámpánál kihajtókat gyakran blokkolja a körúti kocsisor, több zöldre sem tudnak kihajtani. Ez átgyűrűzik a Rákóczi-Körút kereszteződésbe és végképp megbénul az egész Blaha. Tisztelettel kérem, javítsák ki a jelzőlámpák programját, ahogy azt már Vitézy Dávid is kérte, hogy a Népszínház utcából legalább az első néhány autó egy zöldre ki tudjon kanyarodni és csökkenjen a torlódás!”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jujjjj:-) pride-on is voltál vele?

A nagyvárosi élet velejárója a dugó, mondta Gelgő. Így nincs vele tennivalója

A fenébe, hogy a Fidesz nem csinálta meg a mindent is, hogy Karácsony még nyugodtabban tudjon pöffeszkedni/ kampányolni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés