Bús Balázs szerint Óbuda baloldali városvezetése nem törődik a római örökséggel

2021. szeptember 3. 16:33
Az egykori polgármester a párbeszédes Szabó Tímeának is üzen, hogy neki is lenne tennivalója az ügyben, nem elég, ha csak „jajveszékel” a Limes-ügyben.

Bús Balázs a Facebook-oldalán ír arról, hogy „szomorú, ahogy a baloldali óbudai önkormányzat a rábízott római örökségünkkel bánik”. Óbuda egykori polgármestere fotókkal illusztrálja, hogy összefirkálták a műemlékeket, de a kerület vezetése nem tesz semmit. Bús azt írja, „Lehet persze hangosan jajveszékelni Limes-ügyben, de amikor érdemi tennivaló lenne, nagy kussolás és lapítás van. Ugye kedves Szabó Tímea!!”

A fideszes politikus arra utalt, hogy a Párbeszéd parlamenti képviselője korábban azt írta egy Facebook-posztban, hogy a magyar miniszterelnök miatt csak a magyar szakaszon nem kapott világörökség védelmet a Duna. Szabó Tímea szerint „Magyarország legjelentősebb római-kori emlékei a Fideszt egy csöppet sem érdeklik. Régészeti szakemberek 18 éves előkészítő munkáját dobták kukába Orbánék, amikor júniusban visszavonták a Limes világörökségi jelölését”. A képviselő úgy véli, „valószínű, hogy a NER-haverok által a Hajógyárira tervezett jachtkikötős lakópark miatt vette ki a kormány a Limest a világörökségi pályázatból”.

Képek forrása: Facebook

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés