A polgári és konzervatív szavazóknak még több okuk van, hogy a Fidesz ellen szavazzanak

2021. augusztus 28. 9:51

Karácsony Gergely
Azonnali
Szerintem Magyarországon semmi oka nincs senkinek, hogy ezt a kormányt támogassa. Interjú.

„Ahhoz, hogy az ellenzék 2022-ben megnyerje a választást és többséget szerezzen a parlamentben, fontos, hogy olyan úgymond fideszes bástyákat is bevegyenek, mint például Kecskemét. Ön hogyan próbálná meggyőzni a kecskemétieket, hogy az ellenzéki jelöltre szavazzanak itt, miközben a rendszerváltás óta csak egy esetben volt itt baloldali győzelem?

A 2019-es önkormányzati választáson például Budapesten is olyan kerületekben lett baloldali vagy ellenzéki vezetés, ahol soha nem volt rendszerváltás óta...

Igen, de a budapestiek azért jóval liberálisabbak a kecskemétieknél.

Az I. kerület nem annyira a liberalizmusáról híres, az inkább egy polgári, konzervatív környék. Szerintem a polgári és konzervatív szavazóknak még több okuk van, hogy a Fidesz ellen szavazzanak, mert az ő értékeik nevében teszik tönkre azokat az értékeket, amikben ők hisznek.  Ez a kormány se nem polgári, se nem konzervatív. Összességében ez a kormány azoknak a közös értékeknek a lejáratásával van elfoglalva, amik miatt 30 évvel ezelőtt rendszerváltást csináltunk. Szerintem Magyarországon semmi oka nincs senkinek, hogy ezt a kormányt támogassa, bármilyen világnézetű is legyen. Kecskemét fejlődését is jóval inkább bátorítaná egy olyan kormány, ami önkormányzatbarát, mert a város fejlődését a város helyi erőforrásaiból kell megoldani a városi közösség által választott legitim vezetőknek – függetlenül attól, hogy mi a pártállásuk.

Ma egy olyan kormánya van Magyarországnak, ami meg akarja fojtani az önkormányzatiságot, beleértve Kecskemétet is. Senki ne gondolja azt, hogyha az Orbán-kormány marad, akkor a kecskeméti önkormányzat tovább fogja tudni üzemeltetni például az óvodáit, a járóbetegellátó intézményeit vagy a háziorvosi rendszereit, mert ezeket mind államosítani fogják, amitől rosszabb lesz ezeknek a közszolgálatoknak a minősége. Egy szó mint száz, a baloldali szavazóknak is van okuk arra, hogy leváltsák a magukat polgárinak nevező kormányt, de a polgári szavazóknak két okuk is van rá, mert az ő nevükben teszik tönkre ezt az országot.

Ha a Fidesz se nem polgári, se nem konzervatív, akkor ön hogyan definiálná a Fideszt?

Sok szó van a szótárban, ami eszembe jut, de leginkább egy olyan kormánynak nevezném, ami elárulta Magyarországot. Elárulta az összes közös értékünket, elárulta Magyarország érdekeit, és az országot kisajátítja olyan nagyhatalmaknak, amikkel nem egy szövetségi rendszerben vagyunk. Nekem minden követ meg kell mozgatnom és tiltakoznom azért, hogy ne akadályozzák meg a Diákváros megépítését, ami helyett egy kínai magánegyetemet építenének – már ezért meg kéne bukniuk. Előbb beszéltem is egy kecskeméti gimnazistával, aki jövőre fog egyetemre menni, és ő is megértette, hogy miért fontos a Diákváros.”

Fotó: Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gejgőke megint kiköpte a cumit.

Zsidó konzervatív polgárként egyetlen egy érvet sem találtam, ami indokolná, hogy 22-ben az ellenzékre szavazzak. Hajrá Fidesz

Tehetségtelen, bukott politikusok, a globális nagytőke zsebében lévő handlé emberkék, sértett egykori konzervatívok, bolsevikká vedlett nácik, szakmailag és morálisan nulla vásári ripacsok, hatalomra és pénzre vágyó gyökértelenek.

Minden vágyuk, hogy kommunista ivadékokra, haszonélvezőkre szavazzanak, akik őket lepatkányozzák.

Kapj be egy Snickerst!

Hogy megkapjátok a számotokra oly szükséges gumicsontot, amin rágódhattok.

Nem pályázatok felső költségvetési korláttal, hanem szabadon, bárki számára elérhetőek, aki megfelel a feltételeknek. Vagy te gyerek nélkül akarsz családi adókedvezményt?

Ez a kamugeri egyetlen igaz mondatot képetlen elmondani. Csak a hazugság dől belőle.

Szerintetek a a sokszínűség mindössze fehéret, vagy feketét jelent. Ez lesz a vesztetek, mert a választók nem így gondolkodnak. Vannak, akik leváltanák a FIdeszt, de nem mindegy nekik, kik jönnének helyette.

Gyurcsányék esetében ez nagyon igaz, mert lehet azt mondani, hogy az öszödi beszéd lerágott csont, de arra a mai napig nincs válasz, miért került sor erre a beszédre? Miért tettek úgy, mintha kormányoztak volna, közben nem csináltak semmit? Miért csináltak olyan böszmeséget, amit ország még nem csinált? Miért kerültek annyira túl az ország lehetőségein? Ezek mentén kell nézni őket, akik most ugyanott folytatnák. Mert a múlt alapján csak ez várható tőlük.

Vannak, akik nem két pólusban gondolkodnak, tőlük eleve elveszik azt a lehetőséget, hogy a saját értékítéletük szerint szavazzanak. Ezeknek kevés az, hogy a másik oldal immár külföldi beavatkozással megtámogatva 12 évnyi frusztrációtól akar megszabadulni. Ezeknek kevés az, hogy a jogállam érdekében fel kell függeszteni a jogállamot, vagy az, hogy Gyurcsány polgárháborúval riogat. Mert amikor arról beszél, hogy a jobboldal nem fogadná el a vereséget, valójában azt mondja el, amire ő készül, mert neki ez az utolsó esélye.

Ő nem konzervatív. Radikális. Mint te, csak a másik oldalon.

Mert elég nagyok, hogy eltartsák magukat. Na meg, gondolom, nem is veled élnek, így miért akarnál nekik külön szobát építeni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés