Oltásszkeptikus műsorvezetőtől tanulnak a fideszes fiatalok

2021. július 28. 17:28

Fekete-Győr András
Facebook
Tucker Carlson meghívását azonnal le kell mondani, a ráköltött pénzt pedig az oltások népszerűsítésére költeni.

„Hónapok óta nem halad a kormány az oltásokkal, lassan itt a negyedik hullám, ráadásul a kínai vakcinával oltott idősek negyedének nincs is antitestje – nincs is jobb időpont, hogy egy oltásszkeptikus, Trumpnál is elborultabb amerikai republikánus műsorvezetőt hívjon meg Magyarországra a fideszes »elitképző« Mathias Corvinus Collegium (MCC).

Tucker Carlsonról van szó, akinek műsorait milliók nézik az amerikai Fox News csatornán, és aki a járvány legsúlyosabb időszakaiban is képes járványtagadó kamuszakértőknek teret adni, vagy éppen arról beszélni, hogy »talán a vakcinák nem is működnek, csak ezt eltitkolják előlünk«. És hiába fenyeget az USA-ban is a negyedik hullám, hiába nőnek a fertőzésszámok, Carlson még azt sem hajlandó megmondani, hogy őt beoltották-e – inkább továbbra is rájátszik a nézői oltástól való félelmére, kockáztatva ezzel rengeteg amerikai életét.

Szomorú, hogy az elvileg a tehetséges fiatalok elitképzőjeként működő, az államtól százmilliárdokat kapó MCC, amelynek Orbán Balázs a kuratóriumi elnöke, ezt a szellemi színvonalat tudja ma ajánlani a fiatalságnak. Valójában persze most is arról van szó, hogy közpénzből próbálják átmosni a fiatalok agyát trumpista és szélsőjobbos hülyeségekkel, és kinevelni egy olyan generációt, amely sohasem kérdőjelezi meg a Párt és a Miniszterelnök Úr szavait és utasításait.

De tényleg vállalhatatlan, hogy a májusra már hétmillió beoltottat ígérő kormány erre szórja el a közös pénzünket, Tucker Carlson meghívását azonnal le kell mondani, a ráköltött pénzt pedig igazán lehetne az oltások népszerűsítésére és ösztönzésére költeni.

Egyébként van egy ennél mélyebb probléma is a meghívással: a Fidesz kitartott szellemi holdudvara intellektuálisan ma már csak arra képes, hogy az amerikai republikánusokat és szélsőjobbos megmondóembereiket majmolja. Tényleg többet beszélnek és írnak az amerikai kultúrharcról, BLM-ről, Trumpról és Bidenről, mint a saját országukat és a magyar társadalmat érintő fajsúlyos ügyekről. Így volt ez néhány éve is, amikor Schmidt Máriáék hívták meg öt és félmillió forintnyi közpénzből az egy ideig a trumpista szélsőjobb egyik sztárjaként szereplő Milo Yiannopoulost, aki előadta a Magyarországon egyáltalán nem releváns amerikai szélsőjobbos szöveget. Ő egyébként nem túl magasröptű gondolatai mellett a pedofíliáról egy pozitív jelenségként nyilatkozott, de úgy tűnik, semmi gondja nem volt ezzel a ma már »gyermekvédelemről« oktató Fidesznek.”

Fotó: Fox News

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés