Horn: A kormány érzi, hogy át kell vennie a kommunikációs irányítást, ezért kell a népszavazás

2021. július 22. 16:50
Szerintem nagyon fontos demokratikus intézményrendszerből csinálnak egy kicsi bohócot – véli a Republikon Alapítvány elnöke.

Amint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor bejelentette: a kormány népszavazást kezdeményez a gyermekvédelem ügyében. Arról is írtunk, hogy a miniszterelnök után Karácsony Gergely főpolgármester és miniszterelnök-jelölt is népszavazást indítana, bár más témákban: kínai egyetem, autópályák, és antitest a hívószavak. 

Az állítólagos megfigyelési ügyről

Horn Gábor az ATV Start című műsorában arról beszélt: nem hiszi, hogy a magyar kormányt megingatná ez a szerinte is példa nélküli botrány. „Nem arról híres az Orbán-kormány, hogy meg szokott inogni vagy miniszterek buknának egy ilyen helyzetben.

Normális polgári demokráciában azért egy ilyen botránynak olyan súlyos következményei lennének, hogy miniszterelnökig lenne változás

– mondta az ATV Start című műsorában a Republikon Alapítvány elnöke. Hozzátette, hogy azt tudjuk, hogy egy olyan világban élünk, ahol megfigyelnek bennünket, de hogy ki és hol, azt nem, ebbe kaptunk most belelátást.

A népszavazásról

Horn Gábor úgy véli a magyar kormány érzi, hogy valamilyen módon át kell vennie a kommunikációs irányítást, ami szerinte kicsúszott a kezükből, ezért van szükség a népszavazásra.

Karácsony Gergely népszavazási kezdeményezéséről szólva a Republikon Alapítvány elnöke azt mondta: „egy abszurd játéknak a szemlélői vagyunk.

Szerintem nagyon fontos demokratikus intézményrendszerből csinálnak egy kicsi bohócot. Ezt a bohócjátékot a kormány kezdte.

Megnéztem Karácsony Gergely kérdéseit, ezek részben nemzetközi szerződéseket érintenek, részben közvetlenül költségvetési hatásúak. Úgy érzem, hogy a főpolgármester kommunikációs eszközként teszi elénk ezt”. Horn abban biztos, hogy a Karácsony-féle öt kérdésből nem lesz népszavazás, az Orbán-féléből viszont lesz.

Kép forrása: MTI Fotó: Kovács Attila

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Normális polgári demokráciában egy ilyen kémbotránynak olyan súlyos következményei lennének, hogy a miniszterelnökig lenne változás"

Mármint arra gondolsz, hogy Joe Bidennek le kellett volna mondania mindazért, amit drága fiacskája, Hunter Biden művelt, és művel? Ukrajna mond valami, tudós szőrmók?

Azért érdekes, hogy csak a Nyilt Társadalom Alapítvány nyomulhat és veheti át egy ország irányítását, úgy hogy nem szavazott rá a többség. Vagyis nem akarja őket. Ez éppen úgy nem demokratikus mint ahogy a nácik, kommunisták, vagy a radikális iszlám krültek hatalomra.
Szóval helyesen lehallgat a mindenkori nemzetbiztonság akár újságírókat is ha gynú merül fel, hogy át akarják alakítani dempkratikus rendszerünket. Igy külföldiekkel szervezkedik, hogy kommunista, náci, iszlám vagy nyilt társadalmat akarnak itt létrehozni.
Demokratikus rendsterünkben 4 évente választunk. Induljanak. De a külföldről pénzelés tilos.
Ezt fel kell deríteni. Ezért szükséges az elhárítás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés