Emberkereskedelem és pénzmosás miatt elítélték a Marian Cozma-gyilkosság egyik elkövetőjét

2021. július 8. 10:57
Nem jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék a visszaeső vádlottat.

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott – aki korábbi sajtóinformációk szerint a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es meggyilkolásában részt vevő Sztojka Iván – a huzamosabb idejű szabadságvesztésből történő szabadulását követően rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett.

A férfi felvette a kapcsolatot az általa már korábban megismert, prostituáltként dolgozó sértettel, akitől elvette a  jövedelmét. A másod- és harmadrendű vádlottak bankkártyás tranzakciókkal segítették az elsőrendű vádlottat – tették hozzá. A Székesfehérvári Törvényszék az ügy elsőrendű vádlottját a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Emellett 1,399 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, továbbá határozott arról is, hogy büntetéséből feltételesen nem bocsátható szabadságra – írták.

A bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették a folytatólagosan elkövetett pénzmosás vádja alól. A törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig – de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig – fenntartották.

(MTI)

Nyitóképen: Sztojka Iván egy korábbi tárgyalásán. Forrás: MTI / Krizsán Csaba

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mennyit is volt börtönben, öt évet se? Miközben egy már ismert bűnszervezet tömegesen kivégzett egy embert, és többet megsebesített? "Nagyon furán" működnek a bíróságok (és az EU minden reformnak ellenáll), a bírók munkáját nem lehet értékelni, miközben például rendszeres az, hogy a tanúk bizonyíthatóan hazudnak a bíró előtt, és ilyenkor a bíró nem indít hivatalból eljárást.
Egyébként ez a Sztojka valószínűleg az MSZP védőszárnya alatt volt, mert egy olajügyben vallomást tenni akaró tanú kivégzésénél is felmerült a neve.

Ahol az állam nem védi meg a polgárait, ott vagy a bűnözők uralkodnak felettük vagy önbíráskodásba kezdenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés