Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye azonban tényleg több a soknál

2021. június 23. 16:16

Schiffer András
Facebook
Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást.

„A pedofil-ellenes törvényhez illesztett kissé homofób módosító javaslatról két körben is leírtam a kritikámat: cinikusan megbélyegző, legalábbis a 14-18 éves korosztályt illetően indokolatlanul diszkriminatív és a »homoszexualitás népszerűsítése« fordulat nem felel meg a normavilágosság követelményének. Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye azonban tényleg több a soknál, azt írja: »Ez a magyar törvénytervezet szégyenletes. Nem csak szexuális irányultság alapján diszkriminál, hanem az EU alapvető értékeivel is szembe megy. Ebben nincs kompromisszum.« 

Na most akkor lássuk azokat a híres európai értékeket, amikben nincsen kompromisszum. A derék, »alapvető értékekben« kompromisszumot nem ismerő német kormánypártok '89-'90-ben keblükre ölelték és rögtön az európai szalonokba vezették azokat a magyar posztkommunista vezetőket (és pártjukat), akiknek egyeduralma alatt a titkosszolgálat homoszexualitással zsarolt, tett tönkre embereket, homoszexuális kapcsolat miatt meghurcoltak embereket, homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást tartani nem lehetett.

Aztán a kilencvenes években – az »alapvető értékek« jegyében – Brüsszel úgy juttatta el Magyarországot a csatlakozás kapujáig, hogy a magyar büntetőjog még diszkriminálta a homoszexuálisokat: a 37/2002 (IX. 4.) AB határozat nyomlálta ki az utolsó homofób passzust a Btk.-ból. Aztán Magyarország -megintcsak az »alapvető értékek« jegyében – úgy csatlakozott az EU-hoz 2004. május 1-én, hogy a magyar jog nem ismerte el az azonos nemű párok együttélését. Ezt csak a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló 2009. évi XXIX. törvény tette meg. Ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást, lehet homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást szervezni, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény továbbra is hatályban van. A fideszes törvénymódosítás ettől függetlenül disznóság. Csakhogy ezt nekünk, magyaroknak kell megoldani. Német asszisztencia nélkül.”

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy fenét. Semmi bajom a törvénnyel, sőt, kifejezetten támogatom, hogy a gyermekeimnek ne tartsanak Soros-szervezetek semmiféle "felvilágosítást".

Visszatérünk a kiinduló ponthoz?
https://precedens.mandiner.hu/..
....borszin_alapjan_diszkriminal_a_black_lives_matter

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés