Kovács Zoltán: A gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga

2021. június 17. 23:06

Ha a gyermekeink védelméről van szó, nem kérdés: zéró tolerancia van érvényben a pedofilokkal szemben, a gyermekek szexuális nevelése pedig kizárólag a szülő joga – írta az euronews hírportálon megjelent véleménycikkében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön.

2021. június 17. 23:06
null

Kovács Zoltán hangsúlyozta: Magyarország sok elismerést zsebelt be családbarát politikája miatt, amely egyre több házasságot és gyermekszületést eredményezett. Ugyanakkor a magyar családpolitika nem mindenhol aratott osztatlant tetszést. Most a pedofilokat büntető és a gyermekeket védelmező új törvény miatt verik félre a harangokat Európában – mutatott rá az államtitkár.    

Kovács Zoltán idézte Orbán Viktor miniszterelnök legújabb szamizdatját

A kormányfő azt írta: a véleményhegemóniára törekvő liberálisok összefogtak Magyarország ellen, és elferdítették a törvény szellemét és betűjét, amelynek lényege a gyermekek védelme. Az államtitkár aláhúzta: fontos megnézni a tényeket a jelenlegi helyzetben. Kiemelte:

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy minden gyermeknek joga van a fizikai, mentális és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz.

Az alaptörvény kilencedik módosítása pedig rögzíti a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, valamint biztosítja, hogy a Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelésben részesülhessen.    

A jogszabály megvédi a gyermekek szexuális fejlődését

„A parlament ugyanebben a szellemben kedden elfogadott egy új törvényt, amely tovább erősíti a gyermekek védelmét” – mutatott rá Kovács Zoltán. „Ahogy vártuk, a liberális gondolatrendőrség azonnal erőteljes tűz alá vette a törvényt” – tette hozzá. Aláhúzta: a jogszabály jó okkal tiltja a homoszexualitás és a nemváltoztatás népszerűsítését kiskorúak számára. „Úgy gondoljuk, meg kell védenünk gyermekeink szexuális fejlődését” – írta. „Egyúttal hiszünk benne, hogy bizonyos tartalmakat csak a megfelelő korban lehet ismertetni a gyermekek egészséges pszichológiai és mentális fejlődése érdekében” – fűzte hozzá.    

Ahogy azt Orbán Viktor is jelezte, a törvény nem sérti az európai eszméket és jogszabályokat 

– hangoztatta Kovács Zoltán. Azt pedig a bírálók igyekeznek elhallgatni, hogy az új törvénynek köszönhetően szigorúbb büntetések vonatkoznak a szexuális bűncselekmények elkövetőire, és a gyermekek további védelme érdekében létrejön a pedofil bűnelkövetők jegyzéke – mutatott rá.    

Az államtitkár kiemelte: a törvény nem hoz újdonságot, csak fokozza egy sérülékeny csoport védelmét, ráadásul nem szól bele a 18 év fölöttiek életébe és szexuális gyakorlatába. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazta: az Európa jövőéért – a gyermekekért – zajló vita elkezdődött, és Magyarország kész megvédeni álláspontját – emlékeztetett Kovács Zoltán.

(MTI)

Fotó: MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. június 18. 08:12
-zsoltkom- " A gyermek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga" Akkor talán a 10 parancsolattal, hittannal szálljanak le a gyerekekről az egyházi emberek.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. június 18. 07:31
Kovács abból a szempontból nagy baromságot mondott, hogy a szexuális nevelés csak a szülő dolga. Vagy ezután kiveszik a biológia tantárgyból a nemiséget és a szexualitást?
Salamander
2021. június 18. 00:58
Ez a jogszabáky is nagyon kelkett már. Mivel a pedofilok (férfiak) 90%-a ragadozó természetű homokos, a legkomolyabb kárt ők okozzák. Súlyos ám Európában teljesen szabályozatlan kérdés. Nem úgy az USA esetében, ahol nem csak Stare Hospital rendszer létezik, de nyilvános elektronikus sexual offender and predators lista is van. Amikor valaki egy házat akar venni, akkor illik (ha pl. kiskorú gyermekei vannak) ebben a keresőben megnézni, lakik-e ilyen ügyben elítélt görény a környéken. Ilyen tény mellesleg árcsökkentőhatású is, ezért előfordult, hogy megölték vagy elüldözték a pedofil zaklató illetőt a környékről a polgárok. Európában pedig bárgyún kertipartizhatunk vele, mert neki "személyiségi jogai" vannak, így nem tudhatod meg micsoda szar lakik melletted. Nonszensz.
Robur
2021. június 17. 23:59
Helyes! De akkor másba se ugattok bele faszfejek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik