A migránspolitika miatt nem akar találkozni a pápa Orbánnal

2021. június 7. 11:00
Sajtóhírek szerint a szentatya a budapesti eucharisztikus világkongresszuson nem kíván politikai vezetőkkel találkozni.

Ferenc pápa a jelenlegi tervek szeint kizárólag a szeptemberi eucharisztikus világkongresszuson kíván részt venni Magyarországon, de politikusokkal nem kíván tárgyalni – írja az Index.

Tudatosan zárkózik el a Vatikán a politikai vezetőkkel való találkozástól

A National Catholic Register értesülései szerint szentatya szeptember 12-én fogja celebrálni a világkongresszus zárómiséjét a Hősök terén, majd ezt követően három és fél napra Szlovákiába látogatna. A katolikus lap azt írja, hogy a magyar kormányzat és az egyházi vezetők részéről is törekednek arra, hogy a pápa több időt szenteljen a magyar híveknek.

Kiemelték azonban: a Vatikán tudatosan elzárkózik attól, hogy az egyházfő egy ilyen egyházi esemény idején politikai vezetőkkel, így Orbán Viktor miniszterelnökkel, vagy Áder János köztársasági elnökkel találkozzon.

Politikai okok is állhatnak a háttérben

A fenti információkkal szemben több lengyel lap arról ír, hogy a döntés korántsem annyira politikamentes a szentatya részéről, mint amilyennek látszik. A wPolityce kifejezetten politikai feszültségeket említ, és arról írnak, hogy Ferenc pápa elégedetlen azzal, ahogyan az Orbán-kormány és a magyar egyházvezetők a menekültekkel bántak.

A fenti mellett a Gazeta arról írt, hogy a pápa már csak a magyar választások közelsége miatt sem találkozna szívesen a magyar állam vezetőivel.

Kép forrása: Giuseppe LAMI / POOL / AFP

Összesen 374 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez több, mint udvariatlan Ság. Nem kötelező jönnie.
Az állam azért Kassa el a védelmét?

Jabizony. A pápára bizony a kormánypárti sajtóban kilövési engedély van érvényben. Most meg csodálkoznak.

Igen:-)
Én sem vártam mást egy nem független pápától.

Annyira nem okoz meglepetést, mint az EU Bíróság döntése a Sargentini jelentés és ennek alapján a 7-es cikkely életbe lépéséről szóló, az utóbbinál kétharmadot igénylő, kombinált szavazás érvényességéről.

Azért aki ebben nőtt fel, annak ez a legszebb. Nekem fura, h. országonként kicsit más vallás, más a lengyel és más a hazai. Bármilyen szomorú, emberek a papok, a Föld NEM a tökéletesség hona, nem minden náció képes nehéz helyzetekre megfelelő vezetőket "kitermelni", különösen tömegesen, egy egész hivatás rendre. Hálásnak kell lenni azokért, akik mégis jó pásztorok.

Mindegy. Azért biztosan szép lesz, az olasz-argentin pápa nélkül is. A II. János Pálnál mi is kinn voltunk a Hősök terén. Ragyogó napsütés volt.

Elődjei között volt pedig, aki Kádár tömeggyilkos elvtárssal vígan találkozott. Azt a pápát mikor tagadja ki az egyházból? Krisztus ugyanis következetességre tanít.

Tudomásom szerint Szlovákia sem fogad be migránsokat, Magyarországnak viszont VAN működő és eredményes Hungary Helps programja, a közel-keleti keresztény közösségek támogatására.

Szegény pápa biztosan úgy gondolja, h. ez kirekesztés.

OK, meggyőztél.

aham. ezesetben nem kell beengedni...
mert ugye ha diplomaciai minosegben erkezik, akkor tessek talalkozni az allamvezetokkel. ha meg maganemberkent, akkor ra is vonatkozik a hatarzar.

Azért, mert egy lengyel lap ilyeneket ír, azt nem kell készpénznek venni...Katolikus papként is azt mondom, hogy Orbánnak van a migrációs politikában igaza, mert tárgyilag az helyes, amit ő képvisel.

Én örülök, hogy ez az indok. Sokat elárul:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés