Semjén Zsolt: Azért tüntethetnek a Fudan ellen, mert a kormány legyőzte a harmadik hullámot

2021. június 2. 17:14
Nem futottak el a kormánytagok a Telex újságírója elől, amikor az új ferencvárosi utcanevekről kérdezte őket a Karmelita lépcsőjénél.

„A ferencvárosi, ellenzéki vezetésű önkormányzat átnevezte a Fudan leendő campusa melletti utcákat úgy, hogy azok egyértelműen fricskát jelentsenek a kínaiaknak. A szerda reggeli kormányülés előtt megkérdeztük a kormánytagokat, hogy mit szólnak az átnevezéshez, vagy például ahhoz, hogy szombaton egy többezres tüntetést is szerveznek a kínai egyetem ellen” – írta videója beharangozójában a Telex, melyet a kormányülésre igyekvő miniszterekkel és államtitkárokkal készített.

Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina a politikai show-műsor helyett inkább tartsa be a jogszabályokat!

– szólított fel a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója arra reagálva, hogy a városvezetők új utcanévtáblákat helyeztek ki a Fudan Egyetem tervezett budapesti helyszínén.

A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta: a ferencvárosi polgármester, Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nem nevezhet át közterületet Budapesten, ez kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hatásköre.Hozzátették: Karácsony Gergely főpolgármester pedig a veszélyhelyzetben a fővárosi képviselő-testület megkérdezése nélkül csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekben dönthet. A Fidesz-KDNP szerint azonban a közterületek átnevezése nem ilyen.    

Karácsony Gergely Baranyi Krisztinával közösen tartott szerdai online sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy „politikai eszközeik egyikével élve közterületeket neveznek el a Fudan Egyetem tervezett budapesti területén azokról az emberekről, akik a kínai állam működésének a kárvallottjai”.

(Telex, MTI)

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van olyan vélemény, ami szerint emiatt a kínai turisták hanyagolni fogják Budapestet. Baranyi majd leboxolja ezt a meccset a vendeglatosokkal, szállodásokkal.

Ez a Fudan ellenes majomkodás mu-csa-i, ahogy a kínai mondja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés