Dobrev: Orbánék politikai értelemben megölnének minket, de nem fog sikerülni

2021. május 10. 9:43
A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje folytatja a keleti vakcinák elleni hergelést, összefogna már a judapestező Bíróval is, és szerinte a közmédián múlt, hogy Orbán Viktor választást nyert.

Dobrev Klára a Telexnek adott interjújában kijelentette, a Demokratikus Koalíció közösségében már nagyon régóta kapacitálták arra, hogy vállaljon politikai szerepet, így lett hosszas töprengés után európai parlamenti képviselő, s nemrég miniszterelnökjelölt-jelölt. Állítja, ő lesz az ország első női miniszterelnöke, mert az elmúlt években olyan tapasztalatokat és tudást szerzett, ami a Fidesz utáni sikeres kormányzáshoz kell, de más technikát és stílust fog képviselni, mint azt Gyurcsány Ferenc 2010 előtt tette.

Nagy tervekről, keleti nyitásról, és a közmédiáról 

Az interjú során Gyurcsány Ferenc felesége három területet említ, ahol azonnali változásokat vezetne be, ha kormányfőként ő irányíthatatná az országot. Az egyik a vagyoni, jövedelmi különbségek csökkentése, beleértve a progresszív adórendszer bevezetését, s biztos abban, hogy az elmúlt években felhalmozódott milliárdos vagyonokkal kezdeni kell majd valamit; ez nem adózásról, hanem az igazságosságról szól – véli.

A második az államigazgatás visszaépítése, a harmadik pedig az ország nemzetközi tekintélyének visszaállítása. Az európai parlamenti képviselő szerint

Magyarországnak nem érdeke ellenségeskedni Oroszországgal és Kínával,

de az sem, hogy kiszolgáltatott viszonyba kerüljön velük.

Dobrev úgy véli, ha a Kossuth rádióban az ellenzék is ugyanannyi felületet kapott volna, mint Orbán Viktor, akkor a jelenlegi kormányfő még választást sem tudott volna nyerni. Olyan közmédiát kell felépíteni – fogalmaz –, amelyekben pártállástól függetlenül soha, senki nem tudja azt többet megcsinálni, amit a Fidesz.

Fidesz-ellenességgel a „diktatúra” ellen

A férjéről és a pártjáról azt mondja,

Gyurcsány Ferenc és a DK a Fidesz legádázabb ellenfele már több mint egy évtizede,

akiket Orbán szerint politikai értelemben meg kell ölni. Nem fog sikerülni. S úgy véli, nincs középút vagy mosolygós kompromisszumkeresés az orbáni politika és az ellenzék polgári demokratikus politikája között. Ezért a nemzet nem is egyesíthető valahol középen – vélekedik. Úgy fogalmaz, hogy diktatúra vagy demokrácia, mára leegyszerűsödött a kérdés. Gyurcsány politikai jövőjéről kijelentette, 2022-től országgyűlési képviselő lesz, de tanácsokat elfogadna tőle is miniszterelnökként.

Tovább tolja a keleti vakcinák elleni hergelést a DK

A kormány járványkezelése szerinte emberéletekbe került, az ellenzék eközben mutatott alternatívát. A DK-s politikus állítja, nem fertőzött meg senkit, de az országjárás a járvány idején sem volt elkerülhető. Arra a kérdésre, hogy beoltatná magát a Sinopharmmal vagy a Szputnyikkal, azt mondta, ő

kifejezetten az Európai Gyógyszerügynökség által hitelesített oltóanyaggal oltatná be magát,

az édesanyját és a gyerekeit. Állítja, hogy a pártja soha nem a vakcina származási helyét nézte, hanem kizárólag azt, hogy az erre a célra létrehozott és a politikától független szakhatóság bevizsgálta-e a vakcinát, vagy sem.

Karácsony után, már Dobrev is összefogna a judepestező Bíróval (is)

A Telex feltette azt a kérdést, hogy oda fog-e állni Dobrev Klára a jobbikos Bíró László mellé, ha a jobbikos politikus megnyeri a szerencsi előválasztást, és Dobrev Klára lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. „Az ellenzék meghozta a döntést, hogy közösen indul, és mindenki aláírta azt az értéknyilatkozatot, amihez a jövőben tartania kell magát. Miközben sok mindenkinek voltak vállalhatatlan mondatai, amióta aláírtuk ezt a nyilatkozatot, képesek vagyunk együtt dolgozni egy másfajta Magyarországért” – jelentette ki.

 

Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője gyermekeik társaságában szavaznak az önkormányzati választáson a II. kerületi Áldás Utcai Általános Iskolában kialakított 5-ös számú szavazókörben 2019. október 13-án. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval, Dobrev: sokan megszegtük a megállapodást, de ez senkit nem érdekel, dolgozunk együtt...Így szavazzon bárki is az összFegyenc pártra...Az "előválasztás" előre levezényelt menete is figyelmeztet mindenkit: ez az összbanda nem csupán tehetségtelen, hanem gátlástalan, immorális is.

Olyan kozmediat, amilyet a Fidesz csinal, nem szabad elfogadni. Olyan kell, mint amilyen a szocialistake volt, Nap-keltetol Nap-nyugtaig. 100 evig tartson es csak veluk, csak roluk szolhat.
Tudjuk, ismerjuk, nem akarjuk!
Szuggerald csak, Klara, hogy te leszel a miniszterelnok es futyulj is melle, lassuk, milyen bator es vakmero vagy, akarcsak az Oszodi Boszme ferjed!

"Az egyik a vagyoni, jövedelmi különbségek csökkentése, beleértve a progresszív adórendszer bevezetését"

Ah, ezt már ismerjük! Ez a mondat az egyik legnagyobb fenyegetés az
egyszerű emberekre nézve.

Ezzel Franciaorszagban is probalkoztak evekkel ezelott, kulfoldre menekitettek a vagyonaikat a leggazdagabbak, az lett az eredmenye.
Nem is a leggazdagabbaktol varnak ok barmit is, hanem a kozeposztalytol sokat.
Mindig azokat lehet a legjobban nyuzni, akiknek kisebb az erdekervenyesito kepessege, illetve a vagyonletagadasi, bujtatasi lehetosege.
Tisztaban vagyunk a Gyurcsany-klan trukkjeinek szazaival!

Az interju alatt egy Karacsony, egy Fekete-Gyor es egy Jakab sirt fel, de nem baj, van meg Unicum, van meg parizsi nekik!

Szerinted akkor is többségben fognak szavazni a moslékkoalíciótokra, ha te leszel a miniszterelnök?
Jó, hogy tervezgetsz, álmodozól a lányszobádban, de előbb meg kellene nyerned az előválasztást. Nem gondolod?
Vagy már arra is van kidolgozott tervetek, hogy vágjátok át a szavazókat? Hogy fogtok választáscsalással nyerni?

Ti persze nem politikai értelemben öltetek, hanem ténylegesen:
A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China's Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népirtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

A továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or./blog/

A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek.
A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek.
Az afghanisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek.
A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek.
Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek.
A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1, 072,000 lélek.
A Mozambique-i kommunisták áldozatai: 700,000 lélek.
A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek.
A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek.
Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek.
További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.

Ez összesen 148,705,610 idő előtt, erőszakkal elpusztított élet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés