„Most rászállnak a propagandisták mindenkire” – Vágó István a keleti vakcinákról

2021. május 9. 19:09
A DK-s politikus szerint „az az érv, hogy »a magyar szakemberek bevizsgálták«, enyhén szólva is csúsztatás” a keleti vakcinák kapcsán.

„Most rászállnak a propagandisták mindenkire (rám is, de pl. Hadházy Ákosra is), aki valaha kételyeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány nem kellően dokumentált hatékonyságú és biztonságosságú vakcinával kezdte beoltani a magyarok százezreit (millióit)” – írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Vágó István, DK-s politikus.

A korábbi műsorvezető szerint ugyanis

még ha utólag (!) megvan is a megfelelő klinikai dokumentáció, ez akkor is minimum megengedhetetlen hazárdjáték.”

A DK-s politikus hozzátette, szerinte „az az érv, hogy »a magyar szakemberek bevizsgálták«, enyhén szólva is csúsztatás” a keleti vakcinák kapcsán.

 A DK és a baloldal oltásellenes kampánya

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató GergelyFelhívásukban akkor az állt, hogy „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.” A petícióban azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Ahogy mi is megírtuk, januárban már vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte. 

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

***

A fentiekkel szemben azonban a valóság az, hogy a keleti vakcinák április végéig több mint 1,3 millió honfitársunk beoltását tették lehetővé, valamint már WHO is jóváhagyta a kínai Sinopharm-vakcina felhasználását

Címlapkép: YouTube

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez már csak így működik, de nem lehet, hogy a propagandistáknak igazuk van? Olyan másfél millió embert oltatlanul hagyni az nem lett volna hazárdjáték?

Mondjuk nyelvileg ez teljesen OK. Olvasd el az egész mondatot! A bibi a tartalommal van...

Szóra sem érdemes Pista bátyám, jó pár ezer halott nyugdíjasért dolgoztál. Mármint annyival többen haltak volna meg, ha nem oltanak Orbánék.
Rá se ránts, pá párttársad is belehalt a hülyeségedbe!

Az állítását a járvány cáfolja. Ha szerinted jó lett volna a harmadik hullám közepén még másfél millió beoltatlan ember, akkor jó elvtársak vagytok. Annyi biztos, hogy társadalmi szinten nem lett volna hazárdjáték: biztosan tudnánk, hogy még kb. 10 000 halott. Azt mondjuk nem, hogy a túlélőkben milyen hosszú távú egészségkárosodások maradnak vissza.

Nocsak... Ki hitte volna? Érveltem, erre semmi válasz, csak ismétled önmagad.
Ad 1. A vakcinák hatékonyak, tehát akik beoltatták magukat velük, azok nem csak képzelték magukat védettnek. Így senki nem halt meg az óvatlansága miatt.
Ad. 2. Ezt amúgy lehetett tudni. Voltak országok, amelyek előttünk használták a vakcinákat, és mintademokráciák buzijogokkal vagy sem, kb. minden kormány sejti, mi van akkor, ha a népét beoltatja valami veszélyes szarral.
Ad. 3. Olvasol amúgy híreket Indiából? Na ott láthatod, mi van, ha nem haladunk az oltással.

Noshát a Pfeizerrel való összehasonlításra lehet, hogy alkalmatlan a kormány statisztikája, de azt önmagában megmutatja, hogy nem sokan kerültek kórházba két Sinopharm után. De azért csak harcolj. 2022-ben beszámolják a kedvenc pártjaidnak.

vagyis senki nem mondta hogy a pfizer rossz lenne, csak azt, hogy az adataink alapjan a szputnyik tunik jobbnak.

Ez erősen valószínű, de a téma szempontjából indifferens. Ugyanis a téma az, hogy jók-e a kínai vakcinák, és ennek kapcsán, hogy sokan kerültek-e kórházba/lélegeztetőgépre/koporsóba azok közül, akik mindkettőt megkapták. Pl. többen vannak-e, mint azok, akik a fönti helyzetekbe kerültek volna, ha nem kaptak volna kínai vakcinát. A kormány a jelzett statisztikával azt állítja, hogy jóval kevesebben vannak. Ha szerinted hazudott, akkor érdeklődnék ezen hited alapjai felől.

Ha viszont netán nincsenek többen, akkor a DK és pl. te most épp azt fájlalod, hogy nincs sokkal több halott az országban. Ez a fájdalom választási szempontból persze érthető, de attól még vérmérséklet szerint vicces vagy fölháborító.

Annyit mindenesetre világosan megmutat, hogy ha a járvány egy moslékkormány alatt tört volna ki, sose vettünk volna kínai vakcinákat, nem volna regisztráció sem, valami kedélyes káoszban, letolt gatyával állnánk a járvánnyal szemben olyan 10%-os átoltottsággal.

Aki hülyét mond vagy cselekszik arra hiba lenne nem rászállni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés