„Te vagy a következő”– írta a 16 éves lányt lelövő rendőrnek LeBron James, majd törölte posztját

2021. április 22. 9:35
Óriási felháborodást váltott ki a sztárkosaras bejegyzése.

Újabb ügy borzolja a kedélyeket Amerikában: fél órával a Derek Chauvin-per minneapolisi ítélethirdetése előtt lelőttek egy késsel hadonászó 16 éves lányt. Az esetről videó is készült.

Az áldozat, Ma'Khia Bryant édesanyja, Paula Bryant a helyi műsorszolgáltatónak, a WBNS-TV-nek nyilatkozva azt mondta, lesújtották a történtek, és hogy lánya szerető lány volt. „Ennek nem kellett volna megtörténnie” – mondta a nő, és hozzátette, hogy válaszokat akar.

A lelőtt lány nevelőotthonban élt, és anyja „alig várta, hogy hazajöjjön”.

Késelésre készülhetett

A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót, aki erre azonnal összeesett. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

Az incidens után tiltakozások voltak Columbus utcáin, illetve a helyszínen

LeBron James megszólalása

Megszólalt a kosárlabdázó LeBron James is, óriási vihart kavarva. A sztársportoló ugyanis egy sztoriban a lányt lelövő rendőrről posztolt képet „te vagy a következő” szöveggel.

„Ez nem egyetlenegy rendőrről szól. Ez a rendszerről szól” – fogalmazott LeBron James, akinek bejegyzése akkora felháborodást váltott ki, hogy a Los Angeles Lakers klasszisa végül törölte azt. Az Egyesült Államok legnagyobb rendőri szakszervezete gyalázatosnak és rendkívül vakmerőnek ítélte meg a megnyilvánulást. Mint mondják, a tiszt ezzel megmentette annak a lánynak az életét, akire rátámadtak. 

Egy amerikai szenátor azzal vádolta a 36 éves kosarast, hogy posztja erőszakra buzdított. Amikor a rendőrt megkérdezték, hogy miért nyitott tüzet, arra hivatkozott, hogy a támadónak kése volt. LeBron azonban úgy érzi, túlkapás történt, a helyzet pedig megoldható lett volna lövöldözés nélkül – írja a TMZ.

Nyitókép: MTI/EPA/David Maxwell

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LeBronMiért?
Vagy ennyire tankönyvszerűen buta nigger? Soros Gyuri bácsi BLM-jének tavalyi másodvirágzása óta, melynek során a rendőrség teljes elbizonytalanodása, passzivitása volt megfigyelhető, egy év alatt 2020 során 3000 darabbal lett több feka gyilkosság áldozata ,mint az előző évek átlaga.
Le Bron nem érti a matekot és kibaszottul leszarja a feketéket ezek szerint...

Az a baj, hogy akkor magánrendőrségek lennének, na most LeBron nyilván meg tudná ezt fizetni, tehát ő nagyon könnyen beszél.
Mondjuk kiraknám egyedül egy hétre egy drogos gettóba, ahol mindenki bűnözésből él meg, kíváncsi vagyok, hogy utána mit mondana a "rendszerről". És akkor még fair lennék, nem kellene egy nagy táblát cipelnie a gettóban, hogy "LeBron James, milliárdos"

Rohannak egy polgárháború felé, amit az ilyen kijelentésekkel is szítanak.
Kíváncsi vagyok, mikor fog LeBronnak leesni, hogy egy nyílt polgárháborúban az ő fegyveresek által őrzött lakóparkját is lerohanhatják bármikor, illetve az ő jól kereső sporttevékenységére sem lesznek vevők az emberek.

Arcból ideje lenne visszavenni, LeBron elvtárs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés