Oltásellenes választók, oltásbarát ellenzék?

2021. április 13. 19:46

Rőfös Géza
Kontra
Persze, hogy nem így van, de Gyurcsány azt szeretné, ha ezt hinnénk.

„Nagyon úgy tűnik, hogy a Gyurcsány Ferencet állítólag megtámadó pók alapos munkát végzett, ugyanis a korábbi, oltásellenes ellenzéki szerep tagadásában stratégiát váltott: védekezésből támadásba lendül.

A távolságtartó objektivitásáról híres elemző, Pulai András által vezetett Publicus Intézet a szintén rendkívül mértéktartó Népszava felkérésére készített egy közvéleménykutatást, melyben vizsgálták, hogy a baloldal saját korábbi oltásellenességének összehangolt tagadó kampánya mennyire volt sikeres a választók körében, valamint vizsgálták (ezer fős mintán), hogy pártpreferencia és oltakozási hajlandóság összefüggésében inkább a kormányt, vagy az ellenzéket kedvelők kérik-e a vakcinát.

Az önmagukat fideszesnek vallók 51 százaléka, a szocialistákat támogatók 84 százaléka válaszolta azt, hogy ha ő választhatná meg, hogy mely oltóanyagot kapja, beadatná magának a vakcinát.

Az ellenzéki sajtó természetesen szalagcímeken hozta a szenzációt: a kormánnyal elégedett választók tulajdonképpen kevésbé vakcinapártiak, mint a szélkakas módjára véleményt változtató ellenzék, ráadásul Orbánnak sem hisznek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés