Az orosz vakcina a hibridháború fegyvere – a jó ügynökök kezében minden azzá válik

2021. április 11. 13:02

Matus Tibor
Ma7.sk
Liberális-atlantista szempontból ez egy nagy győzelem a volt kormányfő, no meg a mocskos orosz diktatúra felett.

„Pár hete az SaS atlantista érdekeket igencsak szem előtt tartó külügyérei még próbálták magyarázni, hogy ezt a vakcinát az oroszok a hibridháború fegyvereként használják – láthatóan nem nagy sikerrel. Az emberek többsége úgy ítélte meg, az egészségünk védelme elsőrendű, és mindegy, hogy az ellenszer a világ mely tájékáról jön.

Hát ilyenek vagyunk mi egyszerű polgárok. Nem tudatosítjuk az ideológiai harc mélységeit, a geopolitika érdekeinek fontosságát. Önző módon csupán az egészségünket szeretnénk megóvni, a rongyos életünket, miközben magasról tojunk az eszmére.

Szóval az oroszok bezengték, hogy ha nem kell Szlovákiának a vakcinájuk, akkor legyünk már olyan szívesek visszaadni, hiszen számos ország örülne neki, minek is porosodjon a raktáron, csak ránk szárad. Matovič valószínű ezt próbálta kisimítani, hogy milyen sikerrel, arról majd remélhetőleg kapunk tájékoztatást.

Mindenesetre látható, hogy a kormányválság bizonytalansága, a bársonyszékek elvesztésének fenyegető réme hatott a miniszterekre, a koalíciós tagokra, ezért eléggé visszafogottan kommentálták a hírt, miszerint Matovič vette a batyut és Moszkvába repült.

Visszafogottan, mert lehet tudatában voltak, sikerült kiiktatni az orosz vakcinákat a szlovák oltási programból, és Matovič immár pénzügyminiszterként eleve egy nagy pofonért utazik a csodás orosz fővárosba. Azt már ne is említsük, hogy az összes koalíciós partner egyszerre mind híve lett az orosz vakcinával való oltásnak. Ők elfogadnák, de hát ez a fránya engedélyeztetés…

A jelen állás szerint az oroszok kérik vissza a vakcináikat, egy kis bánatpénz kíséretében. Persze a történetbe jöhet még pár kis csavar, de egyelőre ez a legvalószínűbb történet. Teljes siker. Győzött az atlanti együttműködés, az európai szolidaritás, a demokratikus eszmeiség, a diktatúra elutasítása, csak éppen nincs mivel oltani.

A polgárokat nem érdeklik az előbbi kategóriák, az eszméért, a fáklya továbbviteléért amúgy is másokat szoktak megfizetni. Őket az érdekli, hogy kapjanak egy vakcinát, amely védelmet nyújt számukra a koronavírus ellen, és nem kell kérdezniük orvosukat és gyógyszerészüket a mellékhatásokról. 

Szóval liberális-atlantista szempontból ez egy nagy győzelem a volt kormányfő felett is, no meg a mocskos orosz diktatúra felett. Csak itt lóg a probléma, hogy ez a fránya nép eközben kizárólag a rongyos egészségére gondol. Szóval, könnyen lehet, a nagy győzelem visszafelé sülhet el.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés