Folytatódik a pedagógusok soron kívüli oltása

2021. április 7. 17:01
Csütörtöktől újabb százezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül.

Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak be soron kívül – olvasható a kormányzati portálon.

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott sms-ben behívót soron kívüli oltásra. Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer-vakcinával történik.    

A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót, 85 százalékuk, 66 685 megjelent és meg is kapta a vakcinát. Az akció előtti hetekben már 33 634 pedagógus kapott oltást. Így eddig összesen több mint 100 ezer pedagógust kapott már oltást.    

A második körös oltás csütörtök és vasárnap között lesz, erre 100 013-man kapnak sms-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált, köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók, valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok. Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később kapnak lehetőséget oltásra.    

Már az első oltás után jelentősen emelkedik a vírusfertőzés súlyos lefolyása elleni védettség. A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő visszatérhessen a munkába – olvasható a kormányzati portálon.

(MTI)

Kép forrása: MTI

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ma már sokadszor kérdezem meg itt, de ha te beoltatod magad, akkor miért érzed magad veszélyben azoktól, akik nincsenek beoltva?"

mi a tökömet nem lehet ezen érteni még mindig?!

Az eü rendszer nem végtelen, van neki korlátja és a covid úgy leveri korlátozások és/vagy oltások nélkül, hogy nyoma sem marad, pedig jól jönne szüléskor, vakbélgyulladáskor vagy amikor hanyatt vágódsz a jégen és bevered a fejed.

Most a korlátozásokkal (!) 13ezer ágyat foglal le a 40ezerből a covid. - felfogod drága, hogy mit jelent ez? Felfogod, hogy az orvosok ezt nem bírják a végtelenségig? Felfogod, hogy ha szabadjára engedjük a covidot, akkor egy adott időpillanatban (!) több lesz a beteg, mint amennyit el tudnak látni? Téged se a sérveddel, cisztáddal, daganatoddal, nyílt töréseddel, hiába oltattad be magad covid ellen oly hősiesen.

Érted, csillagom? Azért érzi magát veszélyben a beoltott is a beoltatlantól, mert egy eü rendszerünk van (igen, tudom drága, a csúnya orbán lezüllesztette/elüldözte/megszüntette/inkábbstadionoza, azért van ilyen állapotban, bezzegnyugaton), ami a végkimerültség határán van és az idióta oltásellenes feleslegesen(!) terheli tovább. Azért.

Mi a fészkes fenét nem lehet ezen érteni MÉG MINDIG, EGY KIBAXOTT ÉV UTÁN SEM?!?!??!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés