A Professzorok Batthyány Körének elnöke: Soha nem hátráltunk ki a kormány mögül!

2021. április 4. 20:56
Márki-Zay Pétert nem tartjuk olyan jelentős személyiségnek, hogy foglalkoznunk kellene vele – reagált a hódmezővásárhelyi polgármesterre Sótonyi Péter a Vasárnapi Újságban.

A Professzorok Batthyány Köre közleményben mondott köszönetet a magyar egészségügynek a helytállásért. Hozzátették azt is, hogy zajlik az alattomos hangulatkeltés, terjednek az álhírek, és úgy tűnik, mintha egyesek annak örülnének jobban, ha a magyar egészségügy minél kevesebb beteget tudna megmenteni.

Többek között erről a közleményről is beszélgettek a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában Sótonyi Péterrel, az Állatorvostudományi Egyetem rektorával, a Professzorok Batthyány Körének elnökével.

Sótonyi Péter a műsorban felidézte, hogy az elmúlt egy évben folyamatosan támadták a kormány járványügyi intézkedéseit. Jellemző példa, hogy először a bírálók számonkérték, hogy miért nem nyitott a kormány, majd nem sokkal később már azzal támadták a döntéshozókat, hogy túl korán nyitottak.

A helyzet politikai célokra történő felhasználása komoly probléma a professzor szerint.

Az orvosprofesszor nehézen tudja megérteni a keleti vakcinák elleni hangulatkeltést, hiszen a világ egyik felén ezzel a vakcinával oltanak, több tudományos közlemény ezt tartja a jobb vakcinának.

„Biztosíthatok mindenkit, hogy jelen pillanatban a Magyarországon forgalomba hozott, engedélyezett vakcinák abszolút megfelelnek mindenféle előírásnak és követelménynek, biztonságosan használhatók” – mondta, hozzátéve, hogy hamis az az állítás, hogy a kínai vakcinák bizonytalan eredetűek lennének, egészen pontosan nyomon követhető a vakcinagyártás, a vakcinák teljes dokumentációját ismerjük, és a felhasználás előtt még a magyar hatóságok is ellenőrzik őket.

Szóba került Márki-Zay Péter korábbi kijelentése is, miszerint „már a Professzorok Batthyány Köre is kihátrált a kormány mögül”.

Mivel a testület a fent említett nyilatkozatot szinte egyhangúan – 98 százalékos szavazati aránnyal – fogadta el, ezért a polgármester szavai nem állják meg a helyüket.

Sótonyi Péter ugyanakkor kiemelte, hogy a közlemény nem a polgármester szavaira volt reakció. „Márki-Zay Pétert nem tartjuk olyan jelentős személyiségnek, hogy foglalkoznunk kellene vele a Professzorok Batthyány Körének nem célja, hogy minden hasonló megnyilvánulásra reagáljon” – hangoztak a rektor szavai.

Sótonyi szerint a hódmezővásárhelyi polgármester szavai – miszerint a vidéki fideszesek egy keresztrejtvényt sem tudnak  megfejteni – arra voltak alkalmasak, hogy „összekovácsolják a vidéket”.

„Nem hátráltunk ki a kormány mögül soha, hiszen ez a kormány azt az értékrendet képviseli – magyar, nemzeti, keresztény, konzervatív értékrendet – amit a mi körünk is képvisel, nem csak a budapesti, hanem a vidéki professzorok, orvosprofesszorok” – szögezte le az elnök.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megvan, amikor Marky Washingtonban volt és azt hazudta, hogy az USA külügye meghívására ment?

A jelenlegi kormány messze a legjobb választási lehetőség az összFegyenc koalíció bármely pártjával szemben. Ezért nem hátrálunk ki a kormány mögül. Márki-Zay vérszegény kampánya mással nem tud operálni, mint hazug átértelemzésekkel.

A légy legalább repül, más kérdés az, hogy a sast nem érdekli. Ez a mondás lényege is ( Aquila non captat muscas,,,)

Igen nagynak, mértékadónak tartanád a PBK befolyását ha szembefordulnának a kormánnyal. Még a vidéki vécésnénik szövetségét is piedesztálra emelnéd, ha neked tetsző kritikát mondanának.

Az, hogy a PBK részéről elhangzanak más vélemények, még nem jelenti azt, hogy a kormány politikáját elutasítanák.

???

Egy tény: a kiskedvenc miniszterelnök-jelölt-jelöltetetek fontosnak tartotta nevesíteni őket.

Ha már annyire értesz a mindenben kívül ehhez is, hogy simán leminősíted az összes oltóanyagot, elmondanád, hogy egy azonnali cselekvést igénylő helyzetben hogyan vizsgálnád a hosszú távú hatásokat? Egyáltalán, mit tekintesz hosszú távúnak? Fél év, egy év, több év? Elmondanád, milyen vizsgálatokat végeztetnél oltás előtt, elemeznéd, ezek mennyi időt igényelnének, mekkora kapacitás kéne hozzá, mennyire lassítaná le az oltási folyamatot?

Ha pedig olyan jól értesült vagy, ne titkold, hányan betegedtek meg, haltak meg az oltás miatt.

Mondd te buta kismackó, teljesen cserben hagyott a logikád? Ha mára minden 65 évnél idősebbet beoltottak, akkor az eddig elhunytak a még nem beoltottak közül kerülhettek ki. Nagyon erőlködsz, hogy próbálj valamit produkálni, de mindig selejtet produkálsz.

A kínai és orosz vakcina elleni hadjárat a nyugati gyógyszergyártók mellékhatása volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés