Rossz feministák? Emiatt akadt ki a Partizánra a Pride

2021. március 31. 10:18
Balogh Zsófia nekiment a transznemű mozgalomnak a Partizán nőnapi adásában és március 30-án, kedden is. A Pride tiltakozik. Itt a Partizán adása.

„Én a rosszfajta feminista vagyok. Egy transzfób. Egy TERF. A kormány kirekesztő narratíváját erősítem a véleményemmel, és hozzájárulok a transzemberek szenvedéséhez. Képtelen vagyok szolidáris lenni a nőtársaimmal, és semmi keresnivalóm az emberi jogi mozgalomban.” 

Ezzel a felvezetővel kezdte a Partizán méltatlankodást kiváltó adását Balogh Zsófia, aki a feministák és a transznemű mozgalom közti törésvonalról beszélt az adásban, azt is megemlítve, hogy időnként eme kérdésben a feministák egy része a konzervatívokkal ért egyet. Az adás azért született meg, mert a Partizán nőnapi adásában is kritikát kapott a transzmozgalom. 

Akkor az adás végén a műsorvezető munkatársunkkal, Szilvay Gergellyel beszélgetett, másik vendége pedig a transzkritikus feminista kutató, Betlen Anna lett volna, aki azonban technikai okok miatt nem tudott bekapcsolódni. A műsorba meghívták a transzmozgalom feminista szószólóit is, de ők nem kívántak élni a lehetőséggel. 

Balogh Zsófia megjegyezte: a mozgalmon belül a transzpárti oldal nem szívesen vállalja a nyílt vitát, a transzkritikus oldal pedig nem mer beszélni.

A Pride az adásra válaszul azzal címmel tette ki közleményét, hogy „a szolidaritás nem egy torta, ami elfogyhat, ha sokaknak adsz”. Ebből is látszik, hogy az LMBTQ-mozgalmat és a feminizmust sok feszültség hatja át, sok a belső ellentét, de kifelé a legkisebb közös többszörös mentén kommunikálnak. Úgy tesznek, mintha az emberi jogi beszédmóddal el lehetne fedni és meg lehetne szüntetni azt, hogy a feminizmus és a transzmozgalom szemlélete egyszerűen nem egyeztethető össze egymással. 

Arról, hogy a nemváltó műtét valójában lehetetlen, itt írtunk, arról pedig, hogy miként teszi tönkre a tinilányok életét a transzmozgalom, itt. A látszólagos átalakítást sokan megbánják, de a visszaút majdhogynem lehetetlen. Hogy ki fogja megbánni és ki nem, azt lehetetlen megmondani előre. Walt Heyerről, aki megbánta a nemváltást, itt írtunk. Hogy az egyik legismertebb transz, Jamie Shupe hogy bánta meg mindezt, azt itt mutattuk be.
 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor sem tudok együttérezni a Partizánnal. Igen, világos, a Budapest Pride, mint gyakorlott véresszájú szeretetközösség, ki is adott egy közleményt, és repkedtek a szokásos transzfób jelzős szerkezetek. Mindenki transzfób, aki nem ért velük egyet 100%-ban.

Csakhogy ezt csinálják ők is, mármint a feministák. Ez a fegyverük. Ha kritikus vagy a modern feminista mozgalmakkal, egyből nőgyűlölővé válsz (mé' nem nőfób, hamár?).

Válaszok:
ThunderDan | 2021. március 31. 10:42

Ennyi.

Jagoda sem érdemelt együttérzést, amikor őt is kinyírták, és jött Jezsov...

Remélem ezt a szart nyugaton sem fogják hagyni. Egyre több az érdekellentét a transzköcsögök, illetve az őket kiszolgáló aktivista élősködők, és a nőijogisták közt. (Mint ahogy a muszlimok és a femi-transzi-buzi ábécé emberek közt is)

Az még hagyján, hogy férfiakat engednek be a női élsportba, már itt is látható, hogy az Usában a tagállamok egy része ellenáll ennek, de a női élsport keveseket érdekel. Az viszont, hogy ezek a förmedvény "transznők" majd bármikor besétálhassanak női mosdókba, női öltözőkbe, éttermekben, ruhaboltokban, iskolákban! azt már szerintem a balosok sem fogják hagyni, főleg azok nem, akiknek lánya van. Képzeld csak el, ha majd egy kirúzsozott férfi tornatanár bemegy a lányok öltözőjébe, azzal a felkiáltással, hogy ő is nő, neki is joga van ott lenni.

Persze sok képmutató rohadék van a liberálisok közt is, akik az oktatás kapcsán is integrált oktatást akarnak mindenkire ráerőltetni, kivéve persze a saját gyerekeikre, akiket elitiskolákba viszik, ahol csupa válogatott gyerekek vannak, cigány még képen se, szóval lehet, hogy ez a transzizé is lesz még rosszabb, de szerintem már nagyon a határon táncolnak és a pofonládát feszegetik.

Az okos buzi nemet vált, hogy korbácsolást kapjon csak halál helyett:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Szitokszó. Trans-Exclusion Radical Feminist. Transzokat kizáró radikális feminista.

Igen, az már nekik radikális. Mert ők ilyen anyagból vannak gyúrva. Olyan köcsögszerűből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés