Amikor Pörzse még Lovas Istvánnal és Bencsik Andrással ült egy asztalhoz

2021. február 26. 19:10
Érdekes videóra bukkantunk: a magyarokat lebutázó egykori Jobbik-képviselő 2006-ban még az értelmiséget, és nem a magyar népet hibáztatta a jobboldal választási vereségéért.

Érdekes kordokumentumra bukkantunk az internet bugyraiban: egy, még a 2006-os választások után készült Sajtóklubban egy asztalnál látható Bencsik András, Kerényi Imre, Lovas István, Sinkovics Ferenc, Tóth Gy. László és Pörzse Sándor.

Utóbbi az elmúlt napokban a magyarokat butázó mondataival került ismét a közbeszédbe. Pörzse – nagy utat megtéve a néhai Lovas István mellől – ugyanis jelenleg a Jobbik-közeli Nemzeti TV-ben szerepel egy műsorban a Heti Hetes egykori tagjával, Havas Henrikkel, itt hangoztak el az ominózus mondatok is.

„Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta. Nem tudok mást mondani” – mondta Pörzse, aki sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”.

A magyar az buta” – mondta egyetértésben Havas Henrik, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”. 

És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – tette hozzá Havas Henrik.

Ez már az egykori harcostársnak is sok volt: Toroczkai László videóban üzent a volt Jobbik-képviselőnek.

Visszatérve a Sajtóklubra: a szereplők közül Kerényi Imre és Lovas István már nem él, Bencsik és Sinkovics továbbra is a Demokratánál dolgozik, Tóth Gy. László nem sokat szerepel, Pörzse Sándor pedig egészen más nézeteket vall, mint akkor: a 2006-os választás után ugyanis – az okokat kutatva – nem a magyar népet hibáztatta, hanem az értelmiséget: „Semmi nem lenne lehetséges a magyar értelmiség árulása nélkül. Ha a magyar értelmiség nem indul el a damaszkuszi úton, akkor még 2010-ben is óriási bajban leszünk. A magyar írástudóknak be kell látniuk a saját tévedésüket, ki kell mondanom, hazaárulásukat” – értekezett Pörzse.

A jelenet a 17. perctől látható.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rég vót. Azóta bocsánatot kért, és megbánta. Teljesen más emberré vált, tutkóra!

A talpnyaló igen enyhe kifejezés.

Mi ebben az érdekes?
2010-ben is ez volt a műsor.
Még kb. 2014-ben is.

Aztán jött a vonaizmus, a G-nap, és Pörzse sokakkal együtt meghibbant.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés