Jogállamisági aggályok miatt tagadta meg egy lengyel körözött kiadását egy német bíróság

2021. január 17. 8:39
A bíróság egyetértett a védelemmel abban, hogy Lengyelországban nem garantálható a bíróság tisztességes eljárása

Megtagadta egy német bíróság egy körözött személy kiadását Lengyelországnak, mert álláspontjuk szerint a jobboldali kormánnyal rendelkező országban nem biztosított a törvényes bírói eljárás. A karlsruhei másodfokú bíróság egy fiktív számlák gyártása és ÁFA-csalás miatt Varsó által kiadott európai elfogatóparanccsal kapcsolatban döntött most úgy, hogy azt nem teljesíti.

A Rule of Law blog tájékoztatása szerint ez a második olyan döntés a karlsruhei bíróságtól, amely a lengyel bírák függetlenségének fenyegetettsége okán tagadja meg a kiadatást Lengyelországnak. Ugyanezen bíróság az első precedensteremtő ítéletét februárban hozta meg, melyet az úgynevezett lengyel szájkosártörvény létezésével indokoltak. A német bíróság kiemelte továbbá a bírák elleni fegyelmi eljárások visszaéléseit, továbbá az Alkotmánybíróság Fegyelmi Kamarája függetlenségének hiányát.

A bíróság novemberi, második döntése alapján a németek aggodalma nem enyhült, mi több, fokozódott. A legutóbbi ítélet szerint ugyanis egyetértettek a védelemmel abban, hogy Lengyelországban nem garantálható a bíróság tisztességes eljárása.

Címlapkép: Oberlandesgericht Karlsruhe

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon úgy néz ki, h. NEM az EU-nak lesz vége, hanem arr

Nagyon egyszerűvé vált a lengyel bűnözők dolga. Nem kell többé
egzotikus országba utazniuk (hamis útlevél, stb), elég lesz átsétálni a
lengyel-német (schengeni!) határon.

arra VAN reális esély, h. Magyarországon és Lengyelországban is kormányváltással végződjenek a következő választások.

Más kérdés, h. ez a lengyeleknek és magyaroknak minden lesz, csak jó NEM.

Ez egy háború, egyelőre tankok és puskalövés nélkül. Ami a jelenlegi kormányokat a helyükön tarthatja, az kizárólag a választók meggyőzése, h. a túlnyomó többség elemi érdeke, h. maradjon a jelenlegi irányítás.

Alapvető értékek időközben elvesztették még közismertségüket is, nemhogy általános elfogadottságukat.
A vallásokat nem tömegek vallják és gyakorolják, a nevelést a családok kezéből kivették a kétkeresős családmodell elismerésével, a pedagóguskar feltehetőleg nagyjából és egészében balos.

Mitől tudjon egy fiatal olyasmit, h. az élet alapja a hasznos munka, a becsület sorsdöntően fontos, mert a társadalmi bizalom alapja. Mik a becsület általános kritériumai?

VAN viszont és hat a féleszű 100.000.-Ft-os Fegyőr, a Ripacs és bájos, bül-bül szavú neje a választható vakcinákkal és a háromszoros családi pótlékkal, a munka világában mutatott aktivitástól függetlenített "szociális" ellátással. A nyugdíjról annyit, h. még véletlenül sem szociális ellátás, tessék törekedni magasabb keresetre, akkor több lesz a befizetett járulék és a nyugdíj is. Az öregkori szegénységen enyhíteni NEM általános nyugdíj emeléssel, hanem testre szabott, ellenőrzött, önkormányzati segítséggel kell, erre nyilván valami józan keretet kormányzatilag kell biztosítani, és NAGYON átláthatóan költeni.

Az egészségügyet NEM lehet a gazdag Nyugati államokéval összehasonlítani, mert az is az aktívak által befizetett járulékból működik, és ahol több a fizetés, a járulék, ott SOKKAL többre futja, ráadásul vannak országok, amelyek a szervező képességükről, munka moráljukról voltak híresek, ennek a maradéka még mindig hat, itt meg egy ország élvezte a szocializmus kontraszelekcióját 55 plusz 24 évig, az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt lehúzott évek duplán számítanak.

A Borvendég könyveket miért nem lehet mindenhol, nagyon erősen támogatott áron megvenni?

Abban az országban mondja ezt a bíróság, ahol több száz nőt gyaláztak fekete, barna bőrű, január 1-én született fiatalkorúak, csak erről hetekig a meggyalázottakon kívül senki nem tudott...
És egyetlen eljárás a német "bíróságokon" NEM SZÜLETETT...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés