Ukrajnában ítélhetik el a cigit csempésző volt szocialistát

2021. január 15. 9:08
Legény Zsoltot, az MSZP egykori etikai bizottságának vezetőjét cigarettacsempészeten kapták tavaly Kárpátalján.

Mint arról mi is beszámoltunk, az MSZP volt parlamenti képviselőjét tavaly decemberben kapták el az ukrán határon nagy mennyiségű cigarettával autója csomagtartójában. Most az ügyben fény derült arra is, hogy Ukrajna nem ajánlotta fel Ukrajna hazánknak a Legény Zsolt elleni büntetőeljárás lefolytatását – írja a Magyar Nemzet. Emlékezetes: az ukrán hatóságok a lebukás napján lefoglalták a Legény Zsolt cigarettacsempészethez használt autóját, majd elkobozták azt.

Ennél súlyosabb következmény, hogy Magyarországon itthon visszavonták a diplomata útlevelét. A lap hangsúlyozza: a külügyi tárca tájékoztatása szerint Legény Zsolt a diplomata útlevelet pártja kifejezett kérésére kapta meg, a kérés indoklása szerint a kárpátaljai kapcsolattartás céljából.

Legény Zsolt az eset után lemondott a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöki és a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki posztjáról is, valamint kilépett az MSZP-ből.

Címlapkép: Facebook

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most elképzelem a hvg, 444, telex, index, atv, Népszava stb. stb. címlapját, ha történetesen nem MSZP-s, hanem fideszes ex-képviselőről lenne szó...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés