Ocasio-Cortez azt hitte, meg fog halni a Capitolium ostroma alatt

2021. január 13. 16:46
A képviselő attól rettegett, hogy a kongresszus „fehér felsőbbrendűségben hívő tagjai” átadják a támadóknak.

A demokraták szélsőbaloldali képviselője, Alexandria Ocasio-Cortez is jelen volt a Capitoliumban, amikor Donald Trump hívei megostromolták az épületet – írja a 24.hu.

A politikus kedden az Instagram-oldalán osztott meg egy videót, amelyben arról beszélt, hogy az események traumatizálták. Többek között arra utalt, hogy egyszer nagyon közel kerültek hozzá a behatolók, és azt gondolta, meg fog halni. Szerinte kevésen múlott az életük: „Nem tudtam, hogy megélem-e a nap végét” – mondta.

A képviselő a rendőrök méltatása mellett nem felejtette el megemlíteni, hogy szerinte akadtak „árulók” is közöttük. „Eléggé traumatizáló, ha a Capitolumban futva nem tudod, hogy egy rendőr segíteni vagy bántani akar” – emelte ki.

Ocasio-Cortez bevallása szerint akkor sem érezte magát biztonságban, amikor képviselőtársaival együtt egy elvileg biztonságos szobába jutottak, mert szerinte a kongresszusnak vannak olyan „fehér felsőbbrendűségben hívő tagjai” is, akikről úgy gondolta, hogy elárulják a támadóknak a tartózkodási helyét, hogy azok bántalmazzák.

Emellett állítja, hogy a republikánusok, akikkel egy helyiségben rekedtek, nem voltak hajlandóak maszkot viselni. Erre vezeti vissza, hogy három demokrata kollégája koronavírusos lett a napokban.

 

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És ez a nő döntéshozó pozícióban van. Isten óvja Amerikát. Isten óvja a Világot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés