Az anya szűz, az apa nem is apa – így nézett ki a szent család

2021. január 4. 16:35

Balavány György
24.hu
Kedves Fidesz-politikusok, én magukat keresztényeknek tartani nem tudom.

„Igen, elméletileg lehetne keresztény a társadalom, ha – mint valami áldott vírus – a szeretet kezdene terjedni öleléseken és simogatásokon keresztül, a másiknak nyújtott segítő kezeken át határtól határig, meg azon is túl; elég lenne egy cirka 60 százalékos átfertőzöttség, és egész másként nézne ki a szürke, mogorva magyar társadalom.

És egy tartózkodó kérelem

De a magyar társadalom nem keresztény, hanem rémült, zavart, útkereső, eltévedt és magára hagyott. Például azért, mert a pásztorok magukat legeltetik, nem a nyájat. Mert a helyett, hogy az igazságot és a könyörületességet képviselnék, a kedvezményezett egyházak a hatalom szégyentelen kitartottjai lettek.

Amikor a fideszes nagyurak kapnak valami igazi kérdést, így decemberben azt szokták válaszolni: boldog karácsonyt. Aztán mennek dőzsölni, élvezni a rablott javakat.

Még jó, hogy abba a boldogságba, amit a legnagyobb szeretettel való találkozás, az örök alaphangba való belesimulás jelent, semmi hatalom nem tud beleavatkozni.

Persze velük is megtörténhetne a csoda, hogy megérinti őket valahogy a Szentlélek, és átrendezik az életüket, például visszaadnak a népnek néhány elsinkófált milliárdot.

De addig, kedves Fidesz-politikusok, akik szakmányban lopnak, csalnak, hazudnak, és a tetejébe még ájtatoskodnak is: én magukat keresztényeknek tartani nem tudom.

Kérem szíves megtérésüket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 177 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Torkos Matild, György Zsombor, Szerencsés.....

Mézga Géza nem ért veled egyet:-)))

Egész évben ez fog menni. Nem érdekelnek már.

Mi sem tartunk téged se kereszténynek se keresztyénnek. De ugye semmi baj?

"a szeretet kezdene terjedni öleléseken és simogatásokon keresztül, a másiknak nyújtott segítő kezeken át határtól határig, meg azon is túl"

Terjed az, ha nem veszi észre, akkor hiba az ön készülékében van.

Sokat elárul rólad, hogx neked az aljasság a lényeg!

Ephialtesz újságot ír...A perzsák megfizetik érte.

Balavány amatőr-teológus véleménye érdektelen. De mivel közzétette, lehet rá válaszolni: nem Balavány az, aki ítélhet a valódiságról, az az Úr Jézus dolga. De addig is igaz: Jézusról mindig többet kell hirdetni, mint amennyit mi, bűnös emberek meg tudunk valósítani a tanításából.

Ha Balavány értené a Szent Család teológiáját, akkor tudnia kellene, hogy éppen ezért - "az anya szűz, az apa nem is apa" - abszolút érvényes minden család számára az alkotmányos "az apa férfi, az anya nő" modell!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés