Beregszászi vállalkozó lett Kárpátalja új kormányzója

2020. december 8. 16:33
Egy helyi borászati vállalat igazgatóját nevezte ki az ukrán elnök Kárpátalja új kormányzójává.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kinevezte kedden Kárpátalja új kormányzójává Anatolij Poloszkovot, a beregszászi székhelyű borászati vállalat, a Chateau Chizay igazgatóját.

Zelenszkij egyúttal felmentette hivatalából Poloszkov elődjét, Olekszij Petrovot, akit hétfőn a kárpátaljai megyei tanács megválasztott elnökének. Petrov még az október végi helyhatósági választások előtt kérte felmentését, hogy indulhasson képviselőjelöltként az államfő mögött álló Nép Szolgája párt színeiben a megyei tanácsválasztáson.    

Poloszkov az Ukrajinszka Pravda hírportál írása szerint 1968-ban született, 1997-ben jogi diplomát szerzett. Ezt követően a bankszektorban töltött be különböző tisztségeket, illetve vállalkozói tevékenységet folytatott. A borászati vállalatnak 2011 óta az igazgatója.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A kormányzói poszt várományosáról egyébként nem tudni különösebben sokat. A Zakarpattya Online úgy értesült, hogy az oroszországi Arhangelszkben született, 1990 óta él és dolgozik Kárpátalján, 2000 óta a Chateau Chizay igazgatója." (Kárpátalja.ma)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés