Nincs más út, mint az egyetlen közös lista

2020. november 25. 17:33

Lendvai Ildikó
Facebook
Legalább látszik, mire készülnek.

„Nocsak. A Fidesz kapkodva keresi, melyik választási trükk a legjobb neki. A törvényelőkészítő bizottságban támogatták Volner János (azelőtt a Mi Hazánk, ma a nemrég alapított »Volner párt« politikusa) módosító indítványát a választási törvényhez. Akkor pedig valószínű, hogy a plenáris ülésen is elfogadják.

Eszerint most már 70 körzetben kellene saját jelölttel indulnia annak a pártnak, pártszövetségnek, amelyik listát akar állítani.

Volner látszólag magával szúr ki: a saját minipártja dolgát nehezíti. De nem aggódom: a Fidesz majd honorálja a szívességet neki vagy a Mi Hazánknak.

Ez azt jelenti, hogy a Fidesz döntötte el az ellenzék helyett: nincs más út, mint az egyetlen közös lista, már két lista sem fér meg egymás mellett. Én ugyan mindig a közös lista híve voltam, de kikérem magamnak, hogy a Fidesz döntse el helyettünk az ellenzék taktikáját. És tartok tőle, lesz ez még rosszabb is, nem vagyunk a módosítgatások végén.

Viszont legalább látszik, mire készülnek.

Azt már kénytelenek tudomásul venni, hogy az ellenzék közösen indul. Jobb híján arra veszik az irányt, hogy ha a közös listából mégis sikerül valakit kiénekelniük, azzal minél nagyobb kárt okozzanak az egyéni körzetekben is.

Először a szokásos epeömlésekkel »összegyurcsányozzák« a közös listát. Ez a többségre már nem hat, de ők másképp gondolják. Ha tudják, feltámasztják a rossz érzést a Jobbik és a Momentum választóinak egy részében.

Aztán majd mindent megtesznek, hogy ezen vagy máson vitát szítsanak a pártok között. Amelyiket tudják, lejáratják, mindennel megvádolják, abban a reményben, hogy legalább az egyik párt megijed a kompromittálódástól, és inkább külön listát állít. Akkor pedig a körzetek több, mint kétharmadában jelöltet is kell produkálnia, és oda az egy az egy ellen szándéka.

(Most a kezdettől külön indulást tervező Kétfarkú Kutya dilemmájáról nem is beszélek.)

Szóval, kedves ellenzék, tessék vigyázni! Sározni persze akkor is fognak, ha semmi alapja, de mostantól kétszeres figyelem kell arra, hogy ne is legyen. Sem az önkormányzatokban, sem máshol.

Nem, dehogy a Fidesz kedvéért!

Az én kedvemért. A mi kedvünkért. Az ellenzékben bízó választó kedvéért. Mert ezt a bizalmat tekintik céltáblának, erre fognak lőni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lista egy dolog. Melyik párt programjával?

Volner János soha nem volt a Mi Hazánk politikusa.
A cenzorasszony - szokása szerint - már a felvezetésben hazudik

Kedves Ildikó!

Néhány évvel ezelőtt azért még magad is megdöbbentél volna csak a gondolatától is, hogy 22-ben kizárólag a zsidó polgári-náci koalícióban lehet gondolkodni.

A mai valóságtól való elszakadásodat jelzi, hogy nem vagy tisztában az MSZP tagsága körében azon, nem elszigetelt értékeléssel, mely szerint a Gyurcsány vezette MSZP, majd a DK feladta klasszikus baloldali értékeit, programjait, a nemzetközi nagytőke kiszolgálójává vált.
Sokan, amennyiben a tervezett koalícióra szavaznak, kizárólag az Orbán elleni gyűlöletből fogják megtenni.

A Momentum tagjai számára már nem számít az, hogy szüleiket, nagyszüleiket milyen sérelmek, tragédiák érték a nácik részéről, csak a hatalom megszerzése a fontos, az erkölcs, az elődök iránti tisztelet, kegyelet nem szempont.

Szerinted a sározásnak semmi alapja? Az nem zavar, hogy Kunhalmi ott nyüzsgött személyesen a náci jobbikos kampányán? Tudod, a Jobbikkal való összeborulással örökre elvesztettétek a hiteleteket. Egy hiteles zsidó baloldali nem szavazhat rátok.

Persze az amerikai példa is mutatja, hogy egy sikeres média támogatással meg lehet nyerni a tanulatlan, buta, befolyásolható, a primitív irigységtől átitatott választókat, akik kitaposhatják az utat a hatalom elvesztését egyre nehezebben megélő neoliberális elitnek.

A Karc FM, Paláver című - általam ma utoljára hallgatott - műsorában többen nem alaptalanul hívták fel a figyelmet a 22-es választásokra, a koalícióban rejlő győzelmi esélyekre. Valós ez az eshetőség, bár Kőrösi Péter kijelentette, hogy a Fidesz biztosan nyerni fog 22-ben is, nem igaz, hogy a fiatal generáció teljes egészében liberális, és szembemegy konzervatív szüleikkel, csak a néhány SZFE hallgató az, aki nem szereti Orbánt.

Egy bizonyos, nagy meccs lesz, s az is, hogy ha az ellenzéki zsidó-náci koalíció nyer, akkor az örök szégyen lesz az országra, de a zsidóságra nézve is.

Sajnálom, hogy Schiffer András feladta a politikai pályafutását, egyedül Ő lenne alkalmas egy polgári alternatívára. Ideje lenni kisöpörni a balliberális gerontokráciát, a rendszerváltáson megtollasodott vezetőket.

Senki nem akadályozza meg az ellenzéki pártokat, hogy önállóan állítsanak listát. Jaaaaa, hogy nem tudnak?????

Közös lista: némi esély a kormányváltásra, de biztos út résztvevői többsége politikai kimúlására.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés