Az európai adófizetők a magyaroknak akarják adni a pénzt

2020. október 8. 12:20

Katarina Barley
24.hu
Nem Orbánnak, a vejének vagy a legjobb barátjának. Interjú.

Nem tudom, mennyire követte Judith Sargentini politikai útját Magyarországon, de úgy néz ki, hasonló pozícióba kerül, mint a magyar jogállamiságról elmarasztaló jelentést készítő EP-képviselő: az Orbán-kormány két új főellenséget talált az Európai Unióban, Vera Jourovát a bizottságban, a parlamentben pedig önt.

Nem foglalkozom ezzel, mert amit ki kell mondani, azt ki kell mondani. Azzal, hogy az Orbán-kormány ennyire keményen támad engem, csak egyre többen lesznek kíváncsiak arra, amit mondok. Legalább a kevés szabad és független magyar média felfigyelt rá.

A miniszterelnök nemrég azt mondta egy rádióinterjúban, hogy a Rákosi-korszakot idézi, hogy a sajtó átvállalja egy politikus hibáját. Ezzel arra célzott, hogy a német közmédia elnézést kért, amiért tévesen idézett öntől egy mondatot.

Vicc, hogy Orbán beszél sajtószabadságról, miközben majdnem minden magyar lapot a kontrollja alá vont a KESMA-n belül. A megmaradt független média közben minden nap a túlélésért küzd, mert a kormány megfélemlíti a lehetséges hirdetőket és befektetőket, vagy mint a Klubrádió esetében, egyszerűen visszavonják az engedélyét. Ezért az Európai Bizottságnak önmagában az Európai Bíróság elé kellene vinnie Magyarországot. A bizottságnak gyorsan kellene lépnie, mert a CEU ügyében is azt láttuk, hogy hiába döntött a magyar kormány ellen az Európai Bíróság, a döntés túl későn született meg ahhoz, hogy a CEU Budapesten maradhasson.

Ha objektíven nézzük, minden megbukott, amivel az EU eddig előjött az Orbán-kormány ellen. Máig nem sikerült olyan hatékony eszközt találni, ami visszafogná a magyarországihoz hasonló autoriter tendenciákat. Ön szerint miért van ez?

Mert sajnos az Európai Parlament konzervatív pártcsaládja éveken keresztül megvédte Orbán Viktort, sőt a Fidesz még mindig tagja lehet a Néppártnak. A saját országom konzervatív pártja nyolc éven keresztül minden egyes évben díszvendégként hívta meg Orbán Viktort a gyűléseire. Ez valójában a konzervatív pártcsalád kudarca.

Pedig úgy tűnik, mintha az egész EU kudarca lenne. Nem csak a konzervatívok nem tudtak semmilyen megoldást kitalálni a hasonló esetekre.

De a konzervatívoké a legnagyobb pártcsalád a parlamentben, és természetesen a szélsőjobb sem érdekelt semmilyen megoldásban. Ettől még nem akarok semmit szebb színben feltüntetni, ez egy európai kudarc. Pont ezért kell most változtatnunk rajta, és szerintem itt van rá a tökéletes időpont. Az európai adófizetőknek elegük van abból, hogy a pénzük egy korrupt rezsimhez kerül. Ők ezt a pénzt a magyar népnek akarják odaadni, nem személyesen Orbán Viktornak, vagy a vejének, vagy a legjobb barátjának, vagy az apjának, vagy a barátainak. És ha ez nem lehetséges, akkor ezek az adófizetők azt fogják mondani, hogy nem ezt akarjuk. És most éppen ezt mondják.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval követeled a spontán privatizáció felülvizsgálatát, sőt a kommunisták államosításainak, elkobzásainak visszaadását a vagyonok jogos tulajdonosainak. Rendben. Veled vagyok.

Szerintem a jogállamiság alapja, hogy nem kérdőjelezünk meg háromszor egymás után legitim módon megválasztott kormányt. Hanem elfogadjuk, hogy a magyarok ezt akarták. Nem Fletót, a vejét vagy a legjobb barátját. Evvan.

Leckefelmondás és unalmas. Az "elakadt lemez" azt jelzi, hogy a libsik tudják, itt a határ, amit nem léphetnek át.

Az Orbán veje és az Orbán barátja az EU-s pénzek 1, azaz egy, - EGY - százalékát sem nyeri el, közbeszerzéseken, évente.
Ezért munkát végeznek el, szigorúan körülhatárolt, büntethetőségi viszonnyal, sok ezer embernek munkát, megélhetést biztosítva.
Az ilyen szukáknak ez a magyaroktól ellopott pénzt jelenti.

Válaszok:
pollip | 2020. október 8. 15:42

Jól meggondolták, és már támogatom, hogy az ellenzéki önkormányzatok maguk intézzék egyedül a pályázatírást és a pályázatokkal kapcsolatos minden munkát. Fél év alatt beleoszulnek:-)
Nem menne nekik. Addig ezt nem látják be, amíg ki nem próbálták.
Aztán jöhet az olaf:-)))

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. október 8. 16:15

HOgy a városok pályázhassanak, én sem tartom károsnak.
Igaz, hasznosnak sem, de szabadság van.
Ám van egy kikötés: azokhoz a pályázatokhoz a kormánynak zéró kapcsolata legyen.

Válaszok:
pollip | 2020. október 8. 20:04

Tudod, hányan mennének lefelé a licittel?
Aztán a projekt vége az lenne, hogy a félbehagyott munka ott virít és hazamentek a legények...
Tudod te a qrvaanyádat, hogy miért Mr.10% Debrecenben.
Ismerjük a mocskos fajtád, meg a tudományodat.

Egyetértünk. Csinálják egyedül.

Abban még sok bukta lesz.

Nem a kis keresetű adófizetők pénzéről van szó, hanem a nagyvállalatokéról, akik szabad zsákmánynak tekintik Kelet-Középeurópát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés