Soros György sürgeti az EU-t, hogy próbapert indítson Magyarország ellen

2020. október 7. 8:33
Az amerikai milliárdos szerint a magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat pedig az SZFE.

Soros György, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója közleményt adott ki, miután az Európai Bíróság helyt adott az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési eljárásban – írta meg az Index. Íme Soros György nyilatkozata:

„Az Európai Bíróság döntése, miszerint Magyarország megsérti az európai jogot, az Európai Unió alapértékeinek győzelme. A döntés túl későn jött a CEU számára. Nem térhetünk vissza Magyarországra, mert a jelenlegi törvények nem felelnek meg az akadémiai szabadság követelményeinek. A magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat a világhírű Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE). Az EU jelenleg azon tanakodik, hogyan biztosítható, hogy pénzeszközeit a jogállamiságnak megfelelően használják fel. Felszólítom az EU-t, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben.”

Soros György korábban az egyetem 2019-es bécsi campusavatóján morális kötelességnek nevezte a CEU budapesti jelenlétét, és az akadémiai szabadság megvédését azok ellen a támadások ellen, amelyeket „Orbán Viktor korrupt kormánya és elnyomó rezsimje” indított ellenük.

Fotó: A Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) által közreadott képen az intézmény alapítója és tiszteletbeli elnöke, Soros György üzletember beszédet mond az egyetem bécsi campusának megnyitóján 2019. november 15-én. MTI/CEU/Végel Dániel

Összesen 290 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felszólítom az EU-t??????????

Hékás, fordítva ülsz a lovon!

Hát, ha eddig valakinek is kérdéses volt, hogy mi történik a SZFE-en...

És akkor még mondja valaki, hogy milyen nevetséges a folyamatos "sorosozás", hiszen Soros ártatlan és pártatlan. A hackerek munkájának nyomán már régóta egyértelmű bizonyítékok vannak a bírák és az EU parlamenti képviselők lefizetésére. Tehát a mostani felhívását lefordíthatjuk: dolgozzatok meg a /le/fizetésetekért!

Egyetértünk. A két keresős család egyik fizuja elment rezsire.

Meg hogy világhírű szfe:-)))))
A kanyarban nincsenek.

Az EP már haptákba is vágta magát.

Soros György - Teller Ede: Azonos származás, azonos szintű tehetség. Mégis micsoda különbség.

,,Soros György - Teller Ede: Azonos származás, azonos szintű tehetség.,,

NEM!

Teller Ede tudós, Soros György pedig egy politikai szélhámos és éppolyan veszélyes, mint Hitler, vagy Sztálin. A különbség legfeljebb az, hogy Soros mögött nem áll katonai hatalom.

Egyébként érdemes elolvasni a ,,A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása című könyvét,, melyből látni lehet, hogy milyen ideológiát képvisel és mi lenne a következménye ha megvalósulna.

Van erről egy blogban egy írás, melynek címe: ,,Soros György Mein Kampfja - egy karakter-öngyilkosság bemutatása,,
https://haereticus.blogstar.hu..

Kár lenne lebecsülni Soros György ténykedését, hatását, mert már most látni lehet, hogy az EU vezetésében jelen vannak a hívei és teljes mellszélességgel azon ügyködnek, hogy megvalósítsák elképzelését. Szerintem Európa újra veszélyben van és nem zárható ki, hogy a vége egy újabb világháború lesz.

,,úgy látszik, ő is ki akarja éheztetni a magyarokat, mint a szolgálóleánya, a Barley. Meg a másik csicskanő, a Vera.,,

A két személy hű szolgálólánya a soros ideológiának.

,,...nyitott államok jutalmaznák egymást, míg a problémásakat büntetnék, például gazdasági szankciókkal. A büntetésekkel egy ország belügyeibe való beavatkozásra azonban csak a legvégső esetben kerülhet sor. Ha egy tagállam letér a Nyílt Társadalom útjáról, akkor ki kell zárni a Szövetségből. Soros szerint a mai globális szervezeteknek az a baja, hogy a renitens tagállamok kizárását nem hajlandók meglépni, így veszélyeztetve belső integritásukat. A hangsúly a megelőzésen van. Ugyanez igaz a nem tagországokra. A zárt társadalmakat a Szövetségnek kötelessége lenne nyitottá tenni nem visszariadva a külső beavatkozástól sem. S mivel lenne közös hadsereg is, így a Szövetség legvégső esetben akár katonailag is beavatkozhatna Soros szerint. Ezt azonban meg kell előzni: "A politikai szövetség célja pontosan az lenne, hogy elkerüljük a katonai akciókat. A megfelelő motiváció és a bojkott lehetősége az esetek többségében kikényszeríti a meghátrálást. Természetesen lesznek kivételek, ezért nem kell végleg megszüntetni a katonai szövetséget. Ha pedig mégis katonai beavatkozásra kerül sor, a korábbi megelőző intézkedések nagyobb legitimitást adnak a cselekvésre.,,
https://haereticus.blogstar.hu..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés