Soros György sürgeti az EU-t, hogy próbapert indítson Magyarország ellen

2020. október 7. 8:33
Az amerikai milliárdos szerint a magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat pedig az SZFE.

Soros György, a Közép-európai Egyetem (CEU) alapítója közleményt adott ki, miután az Európai Bíróság helyt adott az Európai Bizottság kifogásainak a magyarországi felsőoktatási törvény 2017-es módosítása, a lex CEU miatt indított kötelezettségszegési eljárásban – írta meg az Index. Íme Soros György nyilatkozata:

„Az Európai Bíróság döntése, miszerint Magyarország megsérti az európai jogot, az Európai Unió alapértékeinek győzelme. A döntés túl későn jött a CEU számára. Nem térhetünk vissza Magyarországra, mert a jelenlegi törvények nem felelnek meg az akadémiai szabadság követelményeinek. A magyar kormány továbbra is lábbal tiporja az uniós jogot, a legújabb áldozat a világhírű Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE). Az EU jelenleg azon tanakodik, hogyan biztosítható, hogy pénzeszközeit a jogállamiságnak megfelelően használják fel. Felszólítom az EU-t, hogy indítson próbapert Magyarországgal szemben.”

Soros György korábban az egyetem 2019-es bécsi campusavatóján morális kötelességnek nevezte a CEU budapesti jelenlétét, és az akadémiai szabadság megvédését azok ellen a támadások ellen, amelyeket „Orbán Viktor korrupt kormánya és elnyomó rezsimje” indított ellenük.

Fotó: A Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) által közreadott képen az intézmény alapítója és tiszteletbeli elnöke, Soros György üzletember beszédet mond az egyetem bécsi campusának megnyitóján 2019. november 15-én. MTI/CEU/Végel Dániel

Összesen 309 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felszólítom az EU-t??????????

Hékás, fordítva ülsz a lovon!

Válaszok:
opht | 2020. október 7. 15:27

Hát, ha eddig valakinek is kérdéses volt, hogy mi történik a SZFE-en...

És akkor még mondja valaki, hogy milyen nevetséges a folyamatos "sorosozás", hiszen Soros ártatlan és pártatlan. A hackerek munkájának nyomán már régóta egyértelmű bizonyítékok vannak a bírák és az EU parlamenti képviselők lefizetésére. Tehát a mostani felhívását lefordíthatjuk: dolgozzatok meg a /le/fizetésetekért!

Egyetértünk. A két keresős család egyik fizuja elment rezsire.

Meg hogy világhírű szfe:-)))))
A kanyarban nincsenek.

Az EP már haptákba is vágta magát.

Látom, Soros ismeri a mandinert és nemcsak hallott róla, olvassa is, vagy olvastatja...
Miért?
Kb. 3 hete kezdtem itt a kampányt:
Magyarország perelje be az Európai Bizottságot:
rágalmazás jogcímen.
Azóta kb. 10-szer leírtam, a kormány indítson próbapert az eu ellen, Soros hamarabb kapcsolt. Soros, ha elsőként lép, az lesz előnyösebb helyzetben, úgymond eljátszhatja a sértett fél szerepét, függetlenül a tényektől.

Soros György - Teller Ede: Azonos származás, azonos szintű tehetség. Mégis micsoda különbség.

Válaszok:
Berecskereki | 2020. október 7. 10:57

,,Soros György - Teller Ede: Azonos származás, azonos szintű tehetség.,,

NEM!

Teller Ede tudós, Soros György pedig egy politikai szélhámos és éppolyan veszélyes, mint Hitler, vagy Sztálin. A különbség legfeljebb az, hogy Soros mögött nem áll katonai hatalom.

Egyébként érdemes elolvasni a ,,A nyílt társadalom avagy a globális kapitalizmus megreformálása című könyvét,, melyből látni lehet, hogy milyen ideológiát képvisel és mi lenne a következménye ha megvalósulna.

Van erről egy blogban egy írás, melynek címe: ,,Soros György Mein Kampfja - egy karakter-öngyilkosság bemutatása,,
https://haereticus.blogstar.hu..

Kár lenne lebecsülni Soros György ténykedését, hatását, mert már most látni lehet, hogy az EU vezetésében jelen vannak a hívei és teljes mellszélességgel azon ügyködnek, hogy megvalósítsák elképzelését. Szerintem Európa újra veszélyben van és nem zárható ki, hogy a vége egy újabb világháború lesz.

,,úgy látszik, ő is ki akarja éheztetni a magyarokat, mint a szolgálóleánya, a Barley. Meg a másik csicskanő, a Vera.,,

A két személy hű szolgálólánya a soros ideológiának.

,,...nyitott államok jutalmaznák egymást, míg a problémásakat büntetnék, például gazdasági szankciókkal. A büntetésekkel egy ország belügyeibe való beavatkozásra azonban csak a legvégső esetben kerülhet sor. Ha egy tagállam letér a Nyílt Társadalom útjáról, akkor ki kell zárni a Szövetségből. Soros szerint a mai globális szervezeteknek az a baja, hogy a renitens tagállamok kizárását nem hajlandók meglépni, így veszélyeztetve belső integritásukat. A hangsúly a megelőzésen van. Ugyanez igaz a nem tagországokra. A zárt társadalmakat a Szövetségnek kötelessége lenne nyitottá tenni nem visszariadva a külső beavatkozástól sem. S mivel lenne közös hadsereg is, így a Szövetség legvégső esetben akár katonailag is beavatkozhatna Soros szerint. Ezt azonban meg kell előzni: "A politikai szövetség célja pontosan az lenne, hogy elkerüljük a katonai akciókat. A megfelelő motiváció és a bojkott lehetősége az esetek többségében kikényszeríti a meghátrálást. Természetesen lesznek kivételek, ezért nem kell végleg megszüntetni a katonai szövetséget. Ha pedig mégis katonai beavatkozásra kerül sor, a korábbi megelőző intézkedések nagyobb legitimitást adnak a cselekvésre.,,
https://haereticus.blogstar.hu..

Soros György saját magáról: One of my favorite concepts is fertile fallacies. Az egyik kedvenc ötlettípusom a termékeny hülyeség. (New Republic, 1994. január 10.)

Már száz éve így van:
„Háromszáz ember, akik mind ismerik egymást, irányítja Európa gazdasági életét és választja meg saját utódját a csoporton belülről.” – mondta 1909-ben Walter Rathenau, aki abban a helyzetben volt, hogy tudja. (Az édesapjától örökölte az ellenőrző tulajdonrészt a German General Electric Company-ban, azonkívül egy halom egyéb vállalat igazgatótanácsának is tagja volt.)

Idézi jóváhagyólag Carroll Quigley: Tragedy and Hope, a History of the World in our Time (Tragédia és remény, a világ története napjainkban), Macmillan, New York, 1966, 61.old. (Az egész könyv 1348 oldal.)
A szerző maga is kapcsolatban volt a Kerekasztal Társaságok nevű angolszász hatalmi szerveződéssel.

Soros Györgyre terített piros-szürke zászló lenne az anarchista nyitott társadalom zászlaja?

Se terv, se hálózat, se politikai nyomás, se befolyás Brüsszelre.

Csak összeesküvések és egy szegény adakozó, filantróp bácsi.Sajnos nem. EU=EU-s vezetők, bürokraták. Ők pedig túlnyomó részt Gyuri bácsi fizetési listáján vannak, tehát utasíthatja őket.

"Szigorú elszámoltatást
Precíz vagyonelkobzást
Könyörtelen bebörtönzést"

Akkor már érthető, miért is sürgeti mindezt Gyuri bácsi. Ebben nagy gyakorlata van. Még mikor náci volt és Gyurkának hívták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés