Lengyel politikusok bocsánatkérést várnak el a Lengyelország és Magyarország „kiéheztetéséről” szóló kijelentés kapcsán

2020. október 1. 18:21
Mondhatnánk, hogy a németeknek van tapasztalatuk a lengyelek éheztetésében és üldözésében – fogalmazott Michal Dworczyk.

Hivatalos bocsánatkérés iránti igényt fogalmaztak meg csütörtökön vezető lengyel politikusok, miután Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke kijelentette, hogy a jogállamiság miatt „ki kell éheztetni pénzügyileg” az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország.

Katarina Barley a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa, a német szövetségi kormány korábbi igazságügyi minisztere a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban tette ezt a kijelentést. Barley nyilatkozata felháborító, „a legrosszabb történelmi képzettársításokat ébreszti” – írta Twitter-oldalán Michal Dworczyk, a lengyel miniszterelnöki hivatal miniszteri rangú vezetője. „Mondhatnánk, hogy a németeknek van tapasztalatuk a lengyelek éheztetésében és üldözésében” – tette hozzá a politikus, feltehetőleg Lengyelországnak a második világháborús német megszállására utalva.

Piotr Müller kormányszóvivő is úgy vélekedett: Barley „a legrosszabb történelmi emlékeket” idézte szavaival. „Bocsánatkérést várunk, a szégyenletes kijelentés visszavonását” – olvasható Müller Twitter-bejegyzésében. A lengyel szenátus kormánypárti alelnöke, Marek Pek leszögezte: Barleynek nemcsak az általa használt szavakon kellene elgondolkodnia, hanem „azon is, nem éheztet-e ki egyúttal sok, Lengyelországban nagyszerűen kereső német céget”.

(MTI)

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogyan lehet egy ilyen gonosz nő, mint Katarina Barley, az Európai Parlament egyik alelnöke?

És ezt is Morgenthau-tervnek fogják hívni?
MORGENTHAU, HENRY: Germany is our problem. New York and London, 1945.)

Becsülendő nem tankokkal jőnek..

Ilyen elképzelések már voltak:

Egy amerikai üzletember (zsidó) terve, ami szerint Németországnak pusztulnia kell!
A könyv 1941 márciusában íródott. Jóval azelőtt,hogy Németország megtámadta volna a Szovjetuniót, vagy hadat üzent volna az Amerikai Egyesült Államoknak. Kaufmann terve az volt, hogy a németeket sterilizálni kell, területét pedig fel kell osztani szomszédai közt.
Kaufmann népirtó terve futótűzként terjedt Németországban. A náci propaganda, pedig jól kihasználta céljaira a könyvet. A nácik önvédelemről beszéltek. A történetnek több magyar szála is van.
(Theodore Kaufmann. Germany must Perish!, Moly oldal.)

Pont ezekkel a tervekkel kezdődött. Olvass beléjük!

A Wehrmacht több, mint 800,000 volt szovjet katonát alkalmazott saját elhatározásból, de önálló egységekben csak nagyon a végén álltak fel orosz egységek. A fegyveres SS viszont teljesen nemzetközi volt.

Kétszer?
A németek teljesen békések voltak az EU többi tagjához képest:
Az 1480 és 1940 között az európaiak által vívott háborúkban a következő volt a fő résztvevők aránya, az európai militaristák rangsora:
Angolok 28 (EU)
Franciák 26 (EU)
Spanyolok 23 (EU)
Oroszok 22
Osztrákok 19 (EU)
Törökök 15
Lengyelek 11 (EU)
Olaszok 9 (EU)
Svédek 9 (EU)
Németek 8 (EU)
Hollandok 8 (EU)
(Forrás: Keeling: Gruesome Harvest (Borzalmas betakarítás), 1992, 131.old.)

Szar lehet németnek lenni. Simán megkapják az ilyen dumákat.

Ebből lassan baj lesz

Nem gyarmatosítóként érkeztek:
Mark Szolonyin: Június 22 című könyvéből:
A Vörös Hadsereg 1941-ben gigászi veszteségeket szenvedett (halottak, fogságba esettek, eltűntek). Az Északnyugati Fronton 55 %, a Nyugati Fronton 159 % (a folyamatos feltöltések miatt lehetséges ez a szám), a Délnyugati Fronton 128 %, a Déli Fronton 49 %. Az „eltűntek” aránya sokszorosan felülmúlja az elesettek számát, ami nagyfokú dezertálásra utal.
(kp.ru)
http://rkka.ru/maps/1941-1.jpg

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés