Higgyétek el, a covid tényleg sokkal-sokkal veszélyesebb, ártalmasabb, mint az influenza

2020. szeptember 25. 7:05

Haász János
Facebook
Sokszor voltam már influenzás, de sosem kerültem tőle kórházba, oxigénmaszkra, sosem tartott több mint két hétig, sosem fogytam tőle 7 kilót.

„Mostanában elég sok frissen kiokosodott virológus, infektológus és maszkszakértő osztja meg esszéisztikus bölcsességeit például arról, hogy ugyan már, miféle covid, bezzeg az influenza!hadd mondjak annyit, hogy sokszor voltam már influenzás (tudom, védőoltást is lehetne kérni ellene, shame), de sosem kerültem tőle kórházba, oxigénmaszkra, sosem tartott több mint két hétig,sosem fogytam tőle 7 kilót (eddig).drága vírusszakértővé lett honfitársaim itt, e lángoktól ölelt kisben: higgyétek el, a covid tényleg sokkal-sokkal-sokkal szarabb, veszélyesebb, ártalmasabb, mint az influenza. és ha bárki eltöltene egy napot egy ilyen osztályon, mondjuk olyan védőruhában, amit szegény orvosok és ápolók hordanak 12 órás műszakokban, vagy találkozna egy lélegeztetőgépről nemrég levett, intenzívről frissen kikerült beteggel – azt hiszem, ötször újragondolná, mielőtt a bölcsességeivel hülyíteni kezdi az embereket. Még akkor is, ha Gődény áldoktor vagy Lenkei üzletember úr befolyása alatt áll. Csók mindenkinek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, meg mindenki (én is) abban reménykedik, hogy személyesen nekünk nem lesz olyan rémes. Azután majd rázizzenünk... A reménykedéssel azért nincs baj, csak azzal, ha felelőtlenség következik belőle.

Ismét megismertünk egy szörnyenbeteglett embert név szerint. Azoknak a nevét, akik észre sem vették, hogy megkapták a vírust, nem teszi közzé senki.

Válaszok:
opht | 2020. szeptember 25. 13:56

Teljesen jogos! A tatárjárás sem vilt vészes, hiszen nem öltek meg/hurcoltak el mindenkit, sokan túlélték. És a török hódoltság szintén. A II. vh.-t már nem is fejteném ki.

Köszönöm a jókívánságot Modern Ember! Viszonzásul én is kívánnék neked valamit: vissza kellene röppenned az időben 1918 őszéig és ottmaradni háromnegyed évig. Alighanem a történelmi tapasztalatok is hasznodra válnának, de elsősorban a spanyolnáthát kellene tanulmányoznod. Ha megtapasztalnád, milyen az, amikor pár óra alatt elviszi valakinek az influenza a feleségét, gyermekét, alighanem menekülnél a kéthetes-hétkilós szörnyűségbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés