Fekete-Győr: Nem vennénk fel Bíró Lászlót a Momentumba

2020. szeptember 24. 15:27
De azért támogatják a judapestező jelöltet.

Az Infostart Aréna c. műsorának szerdai vendége Fekete-Győr András, a Momentum elnöke volt.  Az adásban többek között az ellenzék összefogásáról, valamint a judapestező Bíró László antiszemita kijelentéseiről is szó esett.

„A Momentum kapui tárva nyitva állnak azok előtt, akik hajladnóak dolgozni az emberek között” – fogalmazott Fekete-Győr András, a párt közössége kapcsán. Mint fogalmazott, „aki vállalja ezt az attitűdöt, ezt a hozzáállást”, azt a Momentum elnöke szerint „tárt karokkal fogadják”. 

A kapuk nyitottak, de „vannak szélsőségek a politikában”

A műsorvezető azon kérdésére, hogy aki „bárki” számára nyitva vannak-e ezek a „kapuk”, Fekete-Győr András azt válaszolta: „a kapuk a társadalmi béke jegyében nyitottak”. Mint azt kifejtette:

„Én nem szeretnék személy szerint lemondani senkiről se. Vannak szélsőséges nézetek a politikában. Aki mondjuk különböző kissebbségek, mondjuk a zsidó kissebség, a cigány kissebbség, vagy a homoszexuális kissebbséggel szemben úszít politikát, mi ezt olyannyira nem tartjuk járható útnak, hogy őket nem látjuk szívesen a közösségünkben, és őket nem is vesszük fel”.

Bírót nem vennék fel

Arra a kérdésre, hogy Bíró László mégis hogyan kerül akkor a Momentum „közelébe”, Fekete-Győr András azt válaszolta: „Bíró László nem a Momentum közösségének tagja.

Bíró László, ha jelentkezne a Momentumba, akkor nem kerülne felvételre”

– jelentette ki a Momentum elnöke. Majd hozzátette: „De ezzel együtt van egy választási helyzet. Ebben a helyzetben pedig a különböző nézetű és értékrendű ellenzéki pártok együttműködnek egymással” – fogalmazott.

Fekete-Győr András nem mondott igazat?

Arra a kérdésre, hogy „könnyen átmegy-e” egy ilyen döntés, mint Bíró László támogatása a Momentum közösségén, Fekete-Győr András elmondta, hogy bár alapvetően az egyik „legdemokratikusabban” működő közösségnek tartja a Momentumot, „vannak olyan helyzetek, amelyekben nincs lehetőség mindenkivel, mindent megvitatni, ez egy ilyen helyzet volt”, a Momentum elnöke szerint „gyorsan kellett dönteni és egy jelölt volt, aki vállalta ezt a megmérettetést és beálltak mögé a pártok. Bíró László volt, így döntöttünk” – fogalmazott a Momentum elnöke.

Fekete-Győr András kijelentésével szemben a valóság azonban az, hogy egy másik ellenzéki támogatással induló,

független jelölt is lesz a szavazólapokon

„október 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókörzetben, ugyanis a független Tóth Ádámot nyilvántartásba vette a helyi Választási Bizottság” – derül ki az Igen Szolidaritás (ISZOMM) párt augusztus 26-i közleményéből.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz.

Az Infostart teljes adását Fekete-Győr Andrással ide kattitva hallgathatják meg.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szánalmas...

"Nem vennénk fel" = őt indítjuk a parlamenti választáson

Egyébként ne legyen kétségünk: ez lesz a műsor innentől egészen a választás napjáig:

- minden egyes párt hárítani fog, hogy hát nekik úgymond "semmi közük" ahhoz a konkrét jelölthöz, akit konkrétan jelölnek...

- és vica versa, az egyes jelöltek is hárítani fognak, hogy hát nekik úgymond "semmi közük" ahhoz a konkrét párthoz, amely konkrétan jelöli őket...

Na, ilyen sem volt még Európában, ha már annyira szeretnek európázni a ballibek.

Csűr-csavar Fegyőr nem tudja álcázni, hogy korruptak, a hatalom érdekében azonnal megtagadnak mindent, aki állítólag lényeges nekik.

Ne hazudj.

Őt indítják.
Hivatalosan, pártnévvel-logóval stb.

JELÖLT:

BIRÓ LÁSZLÓ
PÁRBESZÉD, MSZP, DK, MOMENTUM, LMP


Momentum, a zsidók legalja, aki a nácikkal ölelkezik, nem lehet más.

Nekem nem probléma, hogy Bíró jelölt.
Ha ott élnék Koncz Zsófiára szavaznék.
Kíváncsian várom az ottani emberek választását.

Téged nem zavar, hogy Bíró judapestezett, engem, Lipóciában igen. vagyis te nem vagy zsidó, csak egy bunkó DK-s fan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés