Ferenc pápa először jelent meg nagyobb nyilvánosság előtt a járvány kezdete óta

2020. szeptember 9. 13:48
Egy egészséges társadalom gondot visel minden tagja egészségére – szögezte le az egyházfő.

Ferenc pápa először jelent meg nagyobb nyilvánosság előtt a koronavírus-járvány kezdete óta szerdán, arról beszélt, hogy mindenkinek vigyáznia kell mások és saját maga egészségére, ismét figyelmeztetett az önzésre, és mindeközben szájmaszkot viselt, valamint fertőtlenítette a kezét. A katolikus egyházfő a vatikáni Apostoli Palota Szent Damáz-udvarán beszélt korlátozott számú hívőhöz. Autójában maszkban érkezett, majd amikor kiszállt, levette. A szervezők a hívek számára kordonok mögött szétszórtan helyeztek el székeket, ennek ellenére sokan a kordonnál tömörültek, és volt köztük olyan, aki levette a maszkját, úgy szólt hangosan a pápához.

Ferenc – akiről közismert, hogy szereti a tömeget közvetlen közelről üdvözölni – ezúttal megtartotta a járvány szempontjából szükséges távolságot, és figyelmeztette hallgatóit, hogy maradjanak ülve a székükön. Majd egy munkatársa fertőtlenítette az egyházfő kezét, és ő egy pódiumra lépett. Tolmács segítségével beszélt a hívekhez. Elmondta, hogy az igazi személyes jóság a közösségnek is jó, és viszont. Valamint így van ez az egészséggel is. Egy egészséges társadalom gondot visel minden tagja egészségére – szögezte le. Megismételte azt az intelmét, hogy ne legyen önző egyik nemzet vagy embercsoport sem, ne próbálja meg kisajátítani magának a koronavírus ellen kifejlesztendő vakcinát, de politikai vagy gazdasági érdekből se használja fel.

Az egyházfő a járvány miatt hat hónapig szüneteltette heti audienciáit, ezeket a múlt héten újították fel (fotónkon, MTI), az volt az első alkalom, hogy a nyilvánosság előtt megjelent.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés