Libanon: Külföldi munkások és sofőrök is vannak a robbanás halálos áldozatai között

2020. augusztus 10. 07:34

Ez a tény nehezíti a halottak azonosítását.

2020. augusztus 10. 07:34

Sok külföldi munkás és sofőr tűnt el a bejrúti kikötőben történt robbanásban, ami tovább nehezíti azokat az erőfeszítéseket, hogy azonosítsák a történtek halálos áldozatait – jelentette ki vasárnap a libanoni főváros, Bejrút kormányzója. Marván Abbúd az al-Dzsadíd bejrúti televíziónak nyilatkozva azt mondta, sok olyan eltűnt van, akit nem tudnak azonosítani. Teherautósofőrökről, külföldi munkásokról van szó. A szíriai kormány azt közölte, hogy a robbanás több mint 158 megerősített halottja között mintegy 45 szíriai állampolgár van.

Libanonban a szíriaiak jelentik a legnagyobb munkástömeget. Ezek az emberek építkezéseken, a közlekedésben és a mezőgazdaságban találnak munkát a közel-keleti országban. Bejrútban kedden történt hatalmas robbanás, amelyben több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta, különösebb óvintézekedések nélkül tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe. Mintegy hatezren megsérültek és háromszázezer ember otthona vált lakhatatlanná. A detonációt követően kiderült, hogy illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de végül senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik