„Isten áldását kérem Önre és Magyarországra” – levélben köszönte meg a segítséget Orbán Viktornak a maronita pátriárka

2020. augusztus 6. 15:49
Magyarország a bejrúti robbanás kárainak elhárításához 1 millió eurós támogatást nyújtott.

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Béchara Boutros Rai bíboros, a maroniták antióchiai pátriárkája Magyarország részvétnyilvánításáért és a bejrúti robbanás kárainak elhárításához nyújtott 1 millió eurós támogatásért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Közlése szerint a Hungary Helps Program keretében folyósított segélyt a magyar kormány már csütörtök délelőtt sikeresen eljuttatta a Libanoni Maronita Egyháznak. Rai bíboros, pátriárka levelében felhívta a figyelmet a bejrúti tragédia súlyos következményeire, az állami és egyházi létesítményekben keletkezett hatalmas károkra, valamint a libanoni társadalom, a családok szenvedésére.

Isten áldását kérem Önre és Magyarországra, és biztosítom arról, hogy imáinkban mindig egyek leszünk, azt remélve, hogy a cédrusok és a szentek országa főnixként fog megújulni, a jövőben is tanúsítván Isten szeretetét, valamint a béke, az igazság és a szabadság értékeit” – írta a magyar miniszterelnöknek a maronita pátriárka.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ima mindig a feltámadt Krisztussal közösségben zajlik, ő viszi a mennyei Atyához, a Szentlélek által a mi emberi kéréseinket, hálánkat és dicsőítésünket. Ez a köszönő levél tehát nem pusztán egy protokolláris dokumentum, hanem a hatékony hit ajándékozó erejének is tanúja. Jól fog jönni hazánknak és a miniszterelnöknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés