Meghalt Kósáné Kovács Magda

2020. július 27. 11:43
Hosszú, gyógyíthatatlan betegség után ma meghalt az egykori szocialista politikus, miniszter, parlamenti képviselő – közölte a 444.hu. 80 éves volt.

A magyar-francia szakos tanárként végzett és karrierje kezdetén évekig gimnáziumi tanárként dolgozó Kósáné Kovács Magda a kommunista rendszer alatt később főállású szakszervezeti vezető lett és alelnöke volt a Magyar-Szovjet Baráti Társaságnak is. 89-ben alapító tagja volt az MSZP-nek, az első szabad parlamentbe listáról jutott be, a 94-es szocialista kétharmad során viszont egyéni mandátumot szerzett, majd ő lett a Horn-kormány munkaügyi minisztere, hogy 1995-ben, a Bokros-csomag elleni tiltakozásul lemondjon.

Egy ideig volt az MSZP ügyvezető alelnöke is, 2004 és 2009 között pedig a párt EP-képviselője. 2011-ben átlépett a Gyurcsány Ferenc-féle DK-ba. A legtöbben talán a „Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani” mondatról emlékeznek rá. Ezt az MSZP-SZDSZ koalíciót megrázó Tocsik üggyel kapcsolatban mondta egy rádióműsorban – írta meg a 444.hu.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

.
Nyogodjon békében.

Mindenkit tisztelettel megkérek, hogy mi ne legyünk olyan bunkók, mint a ballib, amikor egy jobboldali, számunkra fontos, értékes ember hal meg.
Eddig nem volt ilyen hozzászólás, de ne is legyen.
Mutassuk meg, hogy sokkal normalisabbak vagyunk.

Egy kommunista némberrel kevesebb. 148 millió áldozatukkal túl későn.

A 444.hu firkászai is mucsaiak, mert amit Kósáné Kovács Magdától idéznek, az Honoré de Balzac, A vidéki orvos c. regényében található.

A Népszava fontosnak tartotta kiemelni, hogy a hölgy gojim volt.

"Formabontó módon lett kommunista: keresztény középosztálybeli, értelmiségi családba született."

Szerintem ez így kegyeletsértés volt az et.-nővel szemben.

Isten nyugosztalja.

a ferjenel, Kosa Levente professzornal meg vizsgaztam vegyipari geptanbol a BME-n. Rendes urge volt, otost adott.

Személy szerint - a közéleti szereplése alapján - nem sok jót tudnék róla mondani, de hála Istennek, az Úr Jézus irgalma minden lehetséges mentőkörülményt megtalál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés