Hosszú Katinka lesz a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés reklámarca

2020. július 19. 12:18
A cél érdekében ezúttal angol nyelvű kampány is indult.

Szombattól folytatódik a Székely Nemzeti Tanács által tavaly kezdeményezett aláírásgyűjtés a nemzeti régiók védelméért. A cél egymillió aláírás összegyűjtése volt legalább hét uniós tagállamból idén májusig. Az egymillió aláírást sikerült elérni, de csak három országban sikerült összeszedni a kellő számú aláírást, de a koronavírus-járványra való tekintettel az unió engedélyezte a határidő meghosszabbítását fél évvel – hangzott el az M1 híradójában.

Az online felületek ismét működnek, de papíralapú íveken is folyik a támogatások gyűjtése.Jelenleg egymillió kilencezer aláírásnál jár a petíció, de a jelenlegi kampány fő célja, hogy a területi kritérium is teljesüljön. Ehhez elengedhetetlen az európai nemzeti közösségek mozgósítása.

„Akik ugyanolyan vagy hozzánk hasonló helyzetben vannak nemzeti kisebbségekként, ők is őshonos nemzeti kisebbségekként érdekeltek abban, hogy ezt az aláírást sikerre vihessük. Erre kérünk és biztatunk mindenkit, hogy minden nyugat-európai kapcsolatát mozgassa meg, hogy sikerre vigyük ezt az ügyet” – nyilatkozta Brassai Hunor, a MINTA ifjúsági szervezet elnöke

A cél érdekében ezúttal angol nyelvű kampány is indult, amelynek a reklámarca a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka.

A petícióval szeretnék kiharcolni, hogy azok a régiók, ahol sajátos nyelvű és kultúrájú őshonos kisebbségek élnek, váljanak az Európai Unió jogalanyaivá, és saját jogon kaphassanak fejlesztési forrásokat. A kezdeményezés a nemzetiregiok.eu és az Irdala.hu oldalon is elérhető.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az még Shane Tusup hatása volt.

Most felsorolod azt, amit a te oldaladon állók vezettek be?

Hát ennyire a leghülyébb ember is képes.

Bátorság kell ehhez a mai világban.

Szia! Egy időre kiszerveztek belőle, de most respekt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés