Orbán illiberális politikája a magyarok uniós tagságát fenyegeti

2020. július 2. 13:52

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Orbánt meg kell állítani, de csak abból ért, ha nem kap több uniós pénzt.

„A luxemburgi külügyminiszter szerint meg kellene fontolni, hogy felfüggesszék Magyarország uniós tagságát Orbán illiberális rendszere miatt. Ide vezetett a miniszterelnök évek óta tartó EU-ellenes politikája. Ott tartunk, hogy a korrupt magyar rezsimet a legsúlyosabb szankciókkal próbálják megfékezni. Látjuk, hogy Orbánéknak semmi sem drága, az Unióból érkező kulturált figyelmeztetéseket nem értik, és képesek lennének arra is, ha buknak, magukkal rántsák a magyarokat is. A Demokratikus Koalíció ezt nem fogja hagyni.

Nincs kétség: Orbánt meg kell állítani, de csak abból ért, ha nem kap több uniós pénzt. Azt viszont nem szabad hagyni, hogy Orbán miatt a magyar emberek uniós tagsága kerüljön veszélybe. Mi, a Demokratikus Koalíció EP-képviselői éppen ezért küzdünk az EU-ban, hogy kössék jogállamisági garanciákhoz az uniós támogatások kifizetését, valamint azért is, hogy az önkormányzatok és a vállalkozások közvetlenül, Orbánék nélkül pályázhassanak uniós forrásokra.

Ara-Kovács Attila, a DK EP-képviselője”

(MTI-OS)

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az érdekes precedens lenne, ha egy EU tagállam a demokratikusan megválasztott kormányát megkerülve jutna forrásokhoz. Ezek után bármiféle jogállamisági garanciákról beszélni elég szürreális...

"...csak abból ért, ha nem kap több uniós pénzt" - az az ún. " uniós pénz" a tőlünk kivitt haszonból történő visszacsorgatás.

Válaszok:
pollip | 2020. július 2. 14:23

A DK azt hiszi, OV kapja a pénzt? Szerintem Mo kapja szabályok szerint. Ha nem tetszenek nekik a szabályok, kezdeményezzék a Szerződés módosítását.

A DK ettől nem csinálja magát össze, inkább zene a füleinek, de valóban sokat elmond, hogy ennél fajsúlyosabb támogatót nem találnak.

Szellemi, ideológiai, családi felmenőitek Moszkvába szaladgáltak feljelenteni a kevés normális, az ország érdekeit mindenek fölé helyező elvtársaitokat.

Akinek nincs hazája, az mindig más fenekét keresi........

Az angoloknál is ez fenyegette. Csak akkor a DK nem osztott tanácsot. Miért nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés