Novák Katalin tájékoztatta az európai szocialisták frakcióvezetőjét arról, mit gondol László Imre Hitlerről

2020. június 30. 12:04
„Bízom benne, hogy az ön pártjában Adolf Hitler méltatása nem elfogadható”, fogalmazott az EMMI államtitkára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára levélben hívta fel az európai szocialisták frakcióvezetőjének figyelmét László Imre (DK), a XI. kerületi polgármesterének vállalhatatlan szavaira.

Novák Katalin kedden a Facebookon megosztott levelében az olvasható, hogy a külföldi médiumok, amelyek a magyarországi belpolitikáról rendszeresen tájékoztatják és félretájékoztatják a nemzetközi közvéleményt László Imre felháborító nyilatkozatáról mélyen hallgatnak. Nincs ez másképp a DK európai szövetségesei, az európai szocialisták körében sem – fűzte hozzá.

„Az a tapasztalatom, hogy az európai politikusok, így az önök frakciójának tagjai is különös figyelmet szentelnek a magyar belpolitikának. Ebből kifolyólag szeretném felhívni szíves figyelmét László Imre kijelentésre, aki a legnagyobb budapesti kerület polgármestere, a DK elnökségi tagja. A DK-t a hazugságbeszédéről ismert volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc vezeti, európai parlamenti képviselőik az önök frakciójában ülnek” – kezdte a levelet az államtitkár.

Felidézte, hogy László Imre, a kerületi testületi ülést vezetve, június 25-én Adolf Hitler eredményeit méltatva azt mondta, „'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után.”

„Bízom benne, hogy az ön pártjában Adolf Hitler méltatása nem elfogadható. Gondolom, azért nem reagáltak rá eddig, mert az önökhöz hazánkról érkező elfogult tudósítások nem tartalmazzák a magyar baloldal vállalhatatlan kijelentéseit” – fűzte hozzá Novák Katalin, aki azt várja, hogy „a megszokott nyilvánosság és határozottság mellett” ítéljék el László Imre szavait. „Mivel mindkét magyarországi tagpártjuk nyíltan együttműködik a szélsőjobboldali Jobbikkal, talán ideje megkérdezni, hogy meddig tűri még ezt a szocialisták és demokraták frakciója” – tette fel a kérdést Novák Katalin.

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván nem történik semmi, de néha legalább a kettős mércéjük képükbe tolása ad némi örömöt.

Na most sajnáltam meg a szerencsétlent. Dehát ilyen ez a rock and roll.

Nem. Csak egy kis trollkodás.

Nagyon jó, de talán minden egyes EP képviselőt tájékoztatni kellene.
A momentum ezt tette a bizottsági helyek elosztasakor. Hadd nyaljon vissza az a fagyi.

Nem baj, csak tudjanak róla.

Az ENSZ meg elégedetlen a migranspolitikankkal, mert bezártuk a tranzit zónákat és a migránsok csak a nagykövetségeken adhatnak be kérelmet:-)))))
Pedig a ballib és az ngo-k milyen boldogok voltak a bezárással:-))))))

Egyetértünk. Igaz, mi akkor is értettük a lényeget, csak a ballib és az ngo-k nem:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés