Jakab: Egy árva maszkot nem voltak képesek kipostázni, most meg nemzeti konzultációt indítanak?

2020. június 2. 16:04
A Jobbik elnöke szerint „klinikai eset”, amit a kormány művel.

A jövő évi költségvetésről, a trianoni békediktátumról és a nemzeti konzultációról volt szó a kedden napirend előtt az Országgyűlésben.

Jobbik: Orbán Viktornak lesz fantasztikus a jövő év

Jakab Péter (Jobbik) szerint a magyar kormány a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére olyan megoldást választott, amivel „ismét meglepi a hanyatló Nyugatot”: nem pénzügyi segítséget küldenek az embereknek, hanem levelet. „A járvány alatt egy árva maszkot nem voltak képesek kipostázni, most meg nemzeti konzultációt indítanak?” – kérdezte. Hozzátette: megint Soros a téma, meg az ő új terve. „Orvos látta már önöket egyébként, mert klinikai eset, amit művelnek” – mondta. Szerinte a 2021-es költségvetést nézve kiderül, hogy Orbán Viktornak tényleg fantasztikus éve lesz, mert a gazdaságélénkítésre elkülönített 2000 milliárd forint majd  strómanon keresztül szépen visszamegy a miniszterelnök zsebébe. Hozzátette: közben a lakosságtól 300 milliárd forinttal többet akarnak behajtani, miközben az árak az egekben vannak.

Sürgette a Mészáros-adó bevezetését, az igazságos közteherviselést, a differenciált nyugdíjemelést, a férfiak 40 program és az állami bérlakásépítés elindítását.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára furcsállotta, hogy a Jobbik most a nemzeti konzultáció ellen beszél, holott korábban az ellenzéki párt is indított konzultációt. Szerinte a Jobbik abban is csatlakozik a baloldali pártokhoz, hogy letagadják az ország teljesítményét, és a mostani, a járvány alatt hozott intézkedéseket is lesajnálja. Kitért arra, hogy a Jobbik ezekben a hetekben elvágja minden gyökerét és bejelentkezik a baloldali paktum sokadik tagjának. „Ha valaki szunyókál egy kicsit egy csendes délutánon, könnyen arra ébredhetett, hogy többen kiléptek a Jobbik-frakcióból” – utalt arra, hogy a cikluskezdeti 26-ról 17 főre csökkent a Jobbik-frakció létszáma. Felidézte a Jobbik alapító nyilatkozatát is, amelyben a többi között az szerepel, hogy a kommunista utódpártot és a vele összeforrt szélsőséges liberálisokat el kell távolítani a hatalomból.
    
 A szülőföldön való boldogulás megteremtése a feladat

Szászfalvi László (KDNP) Magyarország történelme legfájóbb eseményének nevezte 1920. június 4., a trianoni békediktátum aláírásának napját. Szerinte száz éve Magyarországot szétszabdalták és kivéreztették, de lelkileg és szellemileg nem tudták megtörni. „A magyar emberek újjászervezték az országot; ez a feltámadás bizonyítja, hogy egy nemzetet nem az országának területe, hanem a nemzeti érzés és az együvé tartozás teheti naggyá” – fogalmazott.

Közölte, június 4-én nemcsak gyászolni kell a száz évvel ezelőtti eseményeket, hanem méltó módon emlékezni róla és örülni annak, hogy „itt a Kárpát-medencében és szerte a világban élünk, megmaradtunk és újra egy egységes magyar nemzetet alkotunk”. Szólt az elmúlt tíz év nemzetpolitikai intézkedéseiről, majd úgy összegzett: az évfordulón az a történelmi feladat, hogy a magyar nemzet szülőföldön való boldogulását megteremtsék.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország a történelem viharai során képes volt arra, hogy szuverenitását és függetlenségét megtartsa, azokért folyamatosan megharcoljon.

Hozzátette: az elmúlt tíz évben a nemzet jelentősen megerősödött és mára hangja van Európában, sőt a világban.

Rögzítette, a kormány a magyar nemzet valamennyi tagját egyenrangúnak kezeli bárhol éljenek is és arra törekszenek, hogy a szomszédos országokkal a lehető legjobb kapcsolatot alakítsák ki az ott élő magyarok érdekében. Hozzátette: ennek a kölcsönös tisztelet és a közös sikerek az alapja. „Minden szomszédos országnak el kell fogadnia, hogy a trianoni békediktátum a magyar történelem egyik legszomorúbb fejezete” – közölte. Elmondta, egy ezeréves állam területe változott a történelem során, ezt letagadni történelemhamisítás. Kitért arra is, hogy a kormány nemzetiségi politikáját úgy alakítja, hogy arról megkérdezi a határon túli közösségeket, és ők a gazdasági segítséget kérték.

Halász: Adósrabszolgaságot hozna a második Soros-terv

Halász János (Fidesz) közölte, a Fidesz támogatja az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett nemzeti konzultációt.

A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszának lezárulta alkalmas arra, hogy mindenki elmondja a véleményét az eddigi intézkedésekről, a járvány kezeléséről, a gazdaság újraindításáról.

Fontos kérdés az is, hogyan vélekednek a magyarok a második Soros-tervről, arról, hogy „az amerikai spekuláns adósrabszolgaságot eredményező örökkötvényekkel árasztaná el Európát, amit még az unokáink is fizetnének” – közölte.

Értékelése szerint egyetértési pontokra van szükség, még akkor is, ha a baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultáció intézményét. Hozzátette: a nemzeti konzultáció segít a kormánynak és az Országgyűlésnek is, hogy a döntéseket a magyar emberek elképzeléseihez igazítsák. „A most induló konzultációtól azt várják, hogy az emberek véleményére alapozott, időt álló döntéseket hozhassanak” – közölte, azt kérve, mindenki töltse ki a kérdőívet és küldje vissza. Szijjártó Péter válaszában úgy értékelte, hogy a koronavírus-járvány után semmi sem lesz ugyanolyan, mint korábban volt, igaz ez a politikára és a gazdaságra is. Szerinte a magyar kormány időben reagált a járványra, meghozta a szükséges intézkedéseket. Kitért arra, hogy ismét kinyílt az a vita, hogy a munkanélküliséget vagy a munkahelyeket finanszírozzák. Hozzátette: 806 magyar vállalkozás kért támogatást 377 milliárd forint beruházáshoz, miközben a világgazdaság hírei csődökről szólnak.

(MTI)

Összesen 170 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Wazze nemzetkonzultálásban azér' nagyobb a praxisuk.
Mondjuk ebből a pénzből kijött vola 3X annyi ügydöntő népszavazás is.
Vagy ha a svájci szisztémát használják, akkor 10X annyi.

Nem tetszik, hogy a kormány a hatalmas pénzekből fenntartott nemzetközi ügynökszervezetek vádjaira reagál? Miből gondolod, hogy nektek ezen a pályán egyedül kéne lenni, miből gondolod, hogy a kormány nem védheti meg magát? Színtiszta demagógia amit itt hirdetsz.

Új hír, Mirkóczki kilép a Jobbikból. Nincs harag, csak Egerért teszi, a városra akar koncentrálni. Lehet tippelni, mikor tűnik fel a DK-ban, vagy a Momentumban?

Szia! Indulatkezelesi problémákkal küzd. Agresszív.

Dömötör azt mondta a Jakabnak, ha egy kicsit nem figyel oda, addig máris kevesebben vannak a jobbikban:-))))
Kilépett Mirkoczki és megszűnt az Ozorai jobbik:-))))))
Hajrá lefelé:-)))

Nincs 350 forintod maszkra? Nekünk van.

Ez most már a gyurcsányi retorika.

Másnál vitézkedjél munkásőr, megnéztem, 2007-ben volt, úgyhogy nem voltam még érintett.

Ami minket illet, ez hazudik. Kaptunk postán maszkokat a fideszes önkormányzattól.

Nemcsak a penzrol van itt szo- arrol is van, termeszetesen -, hanem elsosorban a valasztoikrol. A Jobbik, mint olyan lejaratta magat, de az ilyen-olyan formacioikkal meg utolerhet valasztokat.
Ahogy latom, szaladnak a valasztoik utan. Ebben a koalicioban ok vesztettek a legtobbet. Ahogyan az ilyen fajankoktol ez el is varhato.

Noknek tampont, esetleg betetet?
Kinek-kinek igenye szerint.
Kar, hogy eszet postan sem lehet kuldeni az ilyen fajankoknak, mint ez a Gipsz Jakab is. A partjat viszont egy kis szerencsevel szetveri, bar biztosan nem ezt akarta. Nem kar erte!

Ennek az ellenzeknek a vilag penze nem lenne eleg, hogy itt Magyarorszagon alakitson valamit.
Elsosorban nem magyar erdekeket kepvisel, nem a magyar gondja-baja faj neki. Mindenfele globalista, internacionalista erdekek menten all ossze a magyarok ellenlabasaival.
Hat akkor elegedjen meg az un. Soros penzekkel, ha nem is csurran, de cseppen az boven!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés