Deák-Pardavi-vita: Továbbra is marad a szigorú magyar bevándorlási politika

2020. május 23. 19:06
„Az EU menekültügyi rendszere nem a tömeges migráció kezelésére lett kitalálva, Magyarország a szigorú bevándorláspolitikával meg tudta akadályozni az illegális bevándorlók által jelentett hatalmas nyomást” – fogalmazott a XXI. Század Intézet elemzője.

„Ez az egész folyamat, amit jelen pillanatban Európában láthatunk, a menekültstátusszal való visszaélés, az Európai Unió sokkal több jogosultságot ad a menekültkérelmet benyújtó személyek számára, mint amit egyébként a nemzetközi jogszabályok garantálnának” – fogalmazott Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője, aki A Partizán heti vitájában Pardavi Mártával, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökével vitatkozott.

„Az EU menekültügyi rendszere nem a tömeges migráció kezelésére lett kitalálva, így azt alapjaiban át kéne gondolni. Magyarország ezt az új helyzetet jól kezelte, a szigorú bevándorláspolitikával meg tudta akadályozni az illegális bevándorlók által jelentett hatalmas nyomást” – írta közösségi oldalán Deák Dániel.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit mondott volna? Fogadjunk be mindenkit, mert "szeressük egymást gyerekek"! Ha meghallgatod, és kommentben ideírsz ezen túlmutató érvet, érdeklődéssel olvasom.

Maga az élet egyre inkább eldönti a vitát: a tömeges migráció elviselhetetlenné teszi a bennszülött lakosság életét. Ezekben az úgynevezett befogadó országokban a bevándorlók általi gyarmatosítás zajlik: az evokatív etika alapján gondolni kellene az európai jövendő generációk érdekeire is.

Tévedni tetszik: az én "főnököm" az Úr Jézus. A pápát szeretem-tisztelem, de ha a lelkiismeretem mást mond, az Isten és az egyház törvénye szerint azt kell követnem: Ferenc pápa a migráció megítélésében téved, s a nem ex-chatedra álláspontja szabadon bírálható.

Ja ja, ez hányadik nicked itt?
X

Mellesleg nála az igazság.

Nem várják, hogy kilépjünk. Biztosan jönne velünk valaki... aaaaaaaaaaaaaaaa
Az unió elkezdene szétesni, de akkor az lenne a jó, ha régiókra válna szét, akik érték - és gazdasági elvek
alapján régiókat alkothatnának. ( pl V43 Szerbia).
Annyira erőltetik a migrációt, pedig látszik, hogy az ellentét soha nem fog feloldódni ebben az ügyben kelet és nyugat között.

Álságos dolog arra hivatkozni, hogy milyen kevés ember befogadásáról van szó. Nincs kimondva, hogy Európa hány embert fogad be, de ha lenn ilyen, akkor jön a kérdés, hogy miért pont ennyit, és ha ez a létszám megvan, hogyan tartják távol a többit?

Ha Afrikát és a Közel Keletet nézzük, akkor mondhatjuk, hogy kb. 1 milliárd emberről van szó. Ha ezeknek 5 százaléka akar ide jönni, tehát minden 100 emberből 5, akkor az 50 millió ember. Ez tönkre teszi Európát, és semmit nem old meg az érintett országok gondjaiból.

Válaszok:
hátakkor | 2020. május 24. 13:45

Bazdmeg Deák- nem beszélgetünk zsoldosokkal, nem legitimáljuk őket!

Luftwaffe, légihíd Berlinbe! Most van sok szabad kapacitás. A legnagyobb bunkóság a mediterrán és balkáni államokat így beterhelni a német jólétért.

Gulyás Marcsi meg az antik demokráciákban a Taigetoszon végezte volna igen korán.
Az agóra egyszerűen kivetette volna magából ezt a testet.
Ennek a pofája már szaladt bele öreg dékás tata balegyenes népi kezdeményezésébe. Verték szét az undorító fején az "Igazi baloldali megoldást!" fatábláját , és vakszerencséjére nem tudtak a dékás lumpenek égő cigicsikket a hátizsákjába dugni.

Nekem kedves bnő ismerőse "dolgozik" Soros alapítványnak. OSF, Nádor utcai iroda, recepció. Nem egy álom meló, de nem talál mást. Van vmennyi jogi végzettsége, meg angolul elvakerál. Az albérletét ki tudja fizetni, mást nem nagyon. Vmi emberjogi faszságban utazik, néha eljut egzotikus helyekre, ez tartja ott. Akkor kap vmi napidíjat, meg fizetik a repzit, kosztot, kvártélyt. Itthon "spórol" addig is.

Lsd. soha le nem járó kötvény! Mint a korsó, amiből soha nem fogy ki a ser.. Kérek még két ilyet! Egyikre legyen az írva, hogy klíma, a másikra meg covid19!

"Álságos dolog arra hivatkozni, hogy milyen kevés ember befogadásáról van szó."

A történelmebn a legnagyobb hadvezérek is rendre elkövették azt a hibát, hogy műveletek előtt nem néztek a térképre, nem számolták meg a népséget és a hadianyagokat. Most már van Google Map, rá lehet projektálni csak Afrikát Európára. Copy/Paste.

Akkor nem voltam egyértelmű. Nem te hivatkoztál erre, Pardavi mondta, rá gondoltam, meg azokra, akik arra szoktak hivatkozni, hogy csak kevés ember befogadásáról van szó.

Válaszok:
hátakkor | 2020. május 24. 16:58

Erre mondta egy másik híres ember, a legnagyobb magyar, hogy qrvára nem mindegy, hogy a tintatartó tartalmát a poharad vízébe öntöd, vagy a tengerbe. Igaz, egy másik szemita népre hívatkozott..
Akkor nem volt Helsinki Bizottság. Még.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés