Deák-Pardavi-vita: Továbbra is marad a szigorú magyar bevándorlási politika

2020. május 23. 19:06
„Az EU menekültügyi rendszere nem a tömeges migráció kezelésére lett kitalálva, Magyarország a szigorú bevándorláspolitikával meg tudta akadályozni az illegális bevándorlók által jelentett hatalmas nyomást” – fogalmazott a XXI. Század Intézet elemzője.

„Ez az egész folyamat, amit jelen pillanatban Európában láthatunk, a menekültstátusszal való visszaélés, az Európai Unió sokkal több jogosultságot ad a menekültkérelmet benyújtó személyek számára, mint amit egyébként a nemzetközi jogszabályok garantálnának” – fogalmazott Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője, aki A Partizán heti vitájában Pardavi Mártával, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökével vitatkozott.

„Az EU menekültügyi rendszere nem a tömeges migráció kezelésére lett kitalálva, így azt alapjaiban át kéne gondolni. Magyarország ezt az új helyzetet jól kezelte, a szigorú bevándorláspolitikával meg tudta akadályozni az illegális bevándorlók által jelentett hatalmas nyomást” – írta közösségi oldalán Deák Dániel.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit mondott volna? Fogadjunk be mindenkit, mert "szeressük egymást gyerekek"! Ha meghallgatod, és kommentben ideírsz ezen túlmutató érvet, érdeklődéssel olvasom.

Maga az élet egyre inkább eldönti a vitát: a tömeges migráció elviselhetetlenné teszi a bennszülött lakosság életét. Ezekben az úgynevezett befogadó országokban a bevándorlók általi gyarmatosítás zajlik: az evokatív etika alapján gondolni kellene az európai jövendő generációk érdekeire is.

Tévedni tetszik: az én "főnököm" az Úr Jézus. A pápát szeretem-tisztelem, de ha a lelkiismeretem mást mond, az Isten és az egyház törvénye szerint azt kell követnem: Ferenc pápa a migráció megítélésében téved, s a nem ex-chatedra álláspontja szabadon bírálható.

Ja ja, ez hányadik nicked itt?
X

Mellesleg nála az igazság.

Nem várják, hogy kilépjünk. Biztosan jönne velünk valaki... aaaaaaaaaaaaaaaa
Az unió elkezdene szétesni, de akkor az lenne a jó, ha régiókra válna szét, akik érték - és gazdasági elvek
alapján régiókat alkothatnának. ( pl V43 Szerbia).
Annyira erőltetik a migrációt, pedig látszik, hogy az ellentét soha nem fog feloldódni ebben az ügyben kelet és nyugat között.

Álságos dolog arra hivatkozni, hogy milyen kevés ember befogadásáról van szó. Nincs kimondva, hogy Európa hány embert fogad be, de ha lenn ilyen, akkor jön a kérdés, hogy miért pont ennyit, és ha ez a létszám megvan, hogyan tartják távol a többit?

Ha Afrikát és a Közel Keletet nézzük, akkor mondhatjuk, hogy kb. 1 milliárd emberről van szó. Ha ezeknek 5 százaléka akar ide jönni, tehát minden 100 emberből 5, akkor az 50 millió ember. Ez tönkre teszi Európát, és semmit nem old meg az érintett országok gondjaiból.

Bazdmeg Deák- nem beszélgetünk zsoldosokkal, nem legitimáljuk őket!

Akkor nem voltam egyértelmű. Nem te hivatkoztál erre, Pardavi mondta, rá gondoltam, meg azokra, akik arra szoktak hivatkozni, hogy csak kevés ember befogadásáról van szó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés