A szokásos fideszes barba-trükkel állunk szemben, ami így tíz év után picit unalmas

2020. május 7. 18:42

Schiffer András
Facebook
A kormánypárti sajtó most azzal „üti” az isztambuli egyezmény elutasítása miatt tiltakozó Szél és Vadai képviselő-asszonyokat, hogy 2013-ban nem szavazták meg a kapcsolati erőszak kriminalizálását.

„A kormánypárti sajtó most azzal »üti« az isztambuli egyezmény elutasítása miatt tiltakozó Szél és Vadai képviselő-asszonyokat, hogy 2013-ban nem szavazták meg a kapcsolati erőszak kriminalizálását. Akkor most álljunk meg egy szóra: a szokásos fideszes barba-trükkel állunk szemben, ami így tíz év után picit unalmas. Ezt először 2010. júniusában, a »gárdista« Jobbikkal játszottak el. Az volt az ún. »három csapás« törvény, amit a Jobbik-frakció valóban leszavazott. Persze, hogy elutasították, mert az általuk követelt büntetőjogi szigorításba belecsempészték a »gárdabűnözést« ????. Utána hetekig tolta a kormány-propaganda, hogy a gárda-mellényben feszítő Jobbik elutasította a »három csapás« törvényt. Most ugyanez a műsor megy. A kapcsolati erőszak kriminalizálását -is- tartalmazó törvényjavaslatot itt olvashatják: https://www.parlament.hu/irom39/11105/11105-0032.pdf?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202005 Igazi saláta, van benne minden, mint a búcsúban: módosítják a büntetés-végrehajtási törvényt, a büntető-eljárást,az ügyészségi törvényt és még két másik törvényt, továbbá a Btk. kilenc különböző passzusát. A szövegnek kevesebb, mint 10%-a szól a kapcsolati erőszak büntető törvénykönyvi tényállásáról. S lássunk csodát, a kormány büntetőpolitikáját alapvetően ellenző képviselők nem szavazzák meg a javaslatot. Tehát nem a kapcsolati erőszak kriminalizálását szavazták le az ellenzéki képviselők 2013-ban, hanem azt a büntetőpolitikai salátát, amibe a fideszes cinizmus a kapcsolati erőszak kriminalizálását is belecsempészte.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert, te Isten barma, az Isztambuli egyezmény ugyanilyen barba trükk!
Ami meg a Trump telefont illeti, ha nem történt meg a nagykövetség tiltakozni fog, de te most is csak egy mocskos hazug vagy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés