Koronavírus – Jourová: A magyar intézkedések nem ellenkeznek az európai uniós joggal

2020. április 19. 17:28

Magyarország az új kornavírus-járvány elleni védekezés során eddig nem fogadott el olyan törvényt, amely ellenkezne az európai uniós joggal – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke vasárnap a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24) vitaműsorában.

„Egyelőre nem aggódom. Magyarország eddig nem fogadott el olyan jogszabályt, amely ellenkezne az európai uniós jogrenddel” – válaszolta Vera Jourová a műsorvezető felvetésére, miszerint aggódik-e a magyarországi helyzet miatt. Elmondta, hogy találkozott Varga Judit igazságügyi miniszterrel, akivel részletesen megvitatta a magyarországi döntéseket.

Vera Jourová hangsúlyozta: a járvány kapcsán az Európai Bizottság minden tagállamban megvizsgálja, hogy az elfogadott kormányzati intézkedések nem sértik-e a jogállamiságot.

(MTI)

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jourova nyilván egészen mást mond majd az EU Parlament kérdezőjének.
Azt mondja majd, amit Soros hallani akar.

Az EU-tól elragadta a hatalmat a nemzetek feletti pénzmaffia, egy pszichopata, G. Soros névvel.
G. Sorosnak az EU Parlamentben több mint 400 megvásárolt embere van a 700-ból, szocik-libsik-zöldek néven, röviden: Európa hulladékai.
Azért hulladékok, mert ők a globál pénzkapitalizmus salakanyaga, akik félrevezetik a választópolgárok nagy részét, miközben szellemi-emberi értelemben nem vehetők emberszámba.
Szembemennek mind a Teremtés tanításával, mind az evolúcióval.
Szembemennek az emberi életösztönnel, amikor azt hazudják, ültetik az agyakba: mindenki jobb, mint te és az európai fajod; ezért hulladékok.

Több száz angol nyelvű fordítást küldött el Kovács.
Lassan rájön a nemzetközi ballib, hogy a magyar ballib átveri őket bes vállalhatatlan helyzetbe kerülnek.

Elég baj, ha nem akarnak olvasni, de azért van véleményük.
Gratula Varga Judit nak:-)))

Az még önmagában nem jogsértő, hogy a rendkívüli helyzet a járvány megszűnésével együtt veszti érvényét és ily módon nincs konkrét határideje. Azt már lehet vizsgálni, hogy a rendkívüli helyzetben hozott rendeletek a járvány és következményeinek kivédésére irányulnak-e? Ha a kormány csak ebben a témakörben hoz rendeletet, akkor az nem kifogásolható. Az országgyűlés továbbra is ülésezik, az ott megszavazott törvényeket külön kell választani.

Van baj. Tuskó Tusknak küldjön valaki egy marék nyugtatót.

Gyuri bá az EU 28. tagállama..

Ennyit erről.

Hányszor írtam már ezt, és vajon hányszor fogom ezt még beírni ide a különféle, hiábavaló libsi siránkozások után...

,,Zsíros Sándor, Euronews:

,,Magyarországon nem igazán egyértelmű, hogy mikor vonják vissza a sürgősségi törvényt, mikor szüntetik meg a sürgősségi intézkedéseket, és hogyan történik mindez. Gondolja, hogy Magyarország továbbra is működő demokrácia?,,
Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke:

,,Ez egy trükkös kérdés, és nem adok közvetlen választ. Csak azt akarom mondani, hogy amikor elolvassuk a törvényt, amiben nincs konkrét határidő, és amikor megvitatjuk azt a magyar partnerekkel, akkor ők azt mondják nekünk, hogy a parlament bármikor megállíthatja a vészhelyzeti kormányzást. Várnunk kell, és meg kell vizsgálnunk, hogy a kormánynak a veszélyhelyzeti időszakban megnövekedett különleges hatásköreit hogyan alkalmazzák a gyakorlatban. És amikor a törvényt elolvassuk, az meglehetősen hasonló más veszélyhelyzeti törvényekhez, amelyeket más államokban alkalmaznak. De a kontextus bonyolult és nehéz, mivel a múltban csekély volt a bizalom a magyar kormány és a miniszterelnök iránt. Tudja, hogy Magyarországon ellen már folyik a 7-es. cikkely szerinti eljárás. Tehát amikor ebben az összefüggésben olvassuk a törvényt, akkor az természetesen azt sugallja nekünk, hogy ébernek kell maradnunk, és figyelnünk kell, hogyan alkalmazzák.,,
https://hu.euronews.com/2020/0..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés