Johnson: Ha Amerikának nem kell a jelenlegi iráni nukleáris megállapodás, akkor másikat kell kötni

2020. január 14. 9:52
A brit kormányfő szerint „így vagy úgy”, de meg kell akadályozni, hogy Irán nukleáris fegyverre tegyen szert.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ha az Egyesült Államoknak nem kell az iráni nukleáris fejlesztési program korlátozásáról és ellenőrzéséről kötött többhatalmi megállapodás (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA), akkor új egyezményt kell kötni Iránnal.

Johnson a BBC televízió kedd reggeli politikai magazinműsorában kijelentette: azt igyekszik megértetni az amerikai kormánnyal – amely kivonult a JCPOA-egyezményből és szövetségeseit is erre szólította fel –, hogy „így vagy úgy”, de valahogy meg kell akadályozni, hogy Irán nukleáris fegyverre tegyen szert.

A konzervatív párti brit kormányfő kijelentette: amerikai szempontból az egyik probléma a mostani megállapodással az, hogy Donald Trump elnök elődje, Barack Obama kötötte, és Trump szerint az egyezménynek számtalan hibája van.

„Ha ez a megállapodás nem kell, akkor váltsuk fel egy másikkal, váltsuk fel egy Trump-egyezménnyel” – fogalmazott Johnson a keddi BBC-interjúban.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Orosz szakértők szerint az amerikai katonaság szándékosan módosította az ukrán Boeing 737 repülésére vonatkozó információkat, így valódi célpontjává vált az iráni légvédelmi rendszerek számára."

Sok sikert hozza hogy meggyozzetek Irant hogy atomfegyver nelkul biztonsagban lesz... nem fog sikerulni

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés