A török hadsereg átadta az orosz erőknek a fogságában lévő szíriai katonákat

2019. november 1. 9:06
Szíriai források beszámoltak arról, hogy összecsapások voltak a törökpárti szíriai frakciók és a szíriai hadsereg között a térségben.

A török hadsereg átadta a szíriai orosz erőknek azt a 18 szíriai katonát, akit műveleteik során foglyul ejtett a hét elején az észak-szíriai Rász-el-Áintól délkeletre – derül ki a török védelmi minisztérium csütörtök esti közleményéből.

A közleményben nincs arra utalás, hogy a török hadsereg az orosz erőknek adta át a szíriai katonákat, de a védelmi miniszter korábban így nyilatkozott az Anadolu hírügynökségnek: „Miután értesültünk arról, hogy a szíriai rezsim hadseregének tagjairól van szó, tárgyalásokat folytatunk Oroszországgal arról, hogy átadjuk nekik ezt a 18 személyt.”

A török védelmi tárca október 29-én számolt be Twitter-profilján arról, hogy az önmagát a szíriai kormányerők tagjának valló 18 embert ejtettek foglyul a várostól délkeletre.

Szíriai források az elmúlt napokban beszámoltak arról, hogy összecsapások voltak a törökpárti szíriai frakciók és a szíriai hadsereg között a térségben, a török hatóságok azonban eddig nem közöltek információt ezzel kapcsolatban.

Terv szerint pénteken kezdődik a török-orosz közös járőrözés Észak-Szíriában, a török határ mentén.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés