A Notre-Dame-tűz miatt akart bosszút állni a franciaországi mecsetnél lövöldöző férfi

2019. október 29. 20:38
Macron hétfőn határozottan elítélte a „megvetendő támadást”.

Bosszút akart állni a Notre-Dame-székesegyházban pusztító tűz miatt állítása szerint az a férfi, akit a dél-nyugat franciaországi Bayonne mecsetjénél hétfő délután történt lövöldözéssel gyanúsítanak – ezt ő közölte a nyomozókkal. A támadásban ketten súlyosan megsebesültek.

Marc Mariée szerint a gyanúsítottnak meggyőződése, hogy muszlimok voltak a felelősek a Notre-Dame-székesegyházat sújtó tűzért. A nyomozók szerint azonban  semmi nem utalt  szándékos gyújtogatásra. A székesegyházban április 15-én tört ki tűzvész, amelynek következtében leégett a tetőszerkezet és leomlott a kúp alakú huszártorony.

Az ügyész szerint a gyanúsított beismerte, hogy tüzet akart nyitni a mecset bejáratára, valamint egy közel járműre is, azonban azt tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni. Kihallgatása kérdéseket vetett fel „mentális egészségével” kapcsolatban, és egy pszichiáter megvizsgálta – tette hozzá.

Mariée elmondta, hogy a két sebesült továbbra is kórházban van, és bár nincsenek életveszélyben, valószínűleg maradandó sérüléseket szenvedtek.

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn határozottan elítélte a „megvetendő támadást”. Twitter-üzenetében hangsúlyozta: soha nem fogják eltűrni a gyűlöletet Franciaországban, s minden erőfeszítést megtesznek a muszlim lakosok védelméért.

(MTI)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés