Budapest új főpolgármestere lett Karácsony Gergely

2019. október 13. 20:41
Budapest új főpolgármestere lett Karácsony Gergely. „Történelmi győzelem született vasárnap Budapesten. Ez a győzelem arról szól, hogy Budapest zöld lesz és szabad” – jelentette ki az ellenzéki politikus.

A Választás.hu-n elérhető, 100 százalékos feldolgozottságnál a főpolgármester-választás állása a következő:

     
KARÁCSONY GERGELY

MOMENTUM MOZGALOM-DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ-MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT-PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT-LEHET MÁS A POLITIKA
 353 595  
(50,86%)    

    
TARLÓS ISTVÁN

FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
 306 609
(44,10%)    

    
PUZSÉR RÓBERT

ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBAN EGYESÜLET
 30 974 
(4,46%)    

   
BERKI KRISZTIÁN

Független jelölt
 4 047 
(0,58%)

*

„Történelmi győzelem született vasárnap Budapesten. Ez a győzelem arról szól, hogy Budapest zöld lesz és szabad” – mondta Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester az önkormányzati választás eredményét értékelve vasárnap este. Az ellenzéki politikus fővárosi eredményváró rendezvényén úgy értékelt, október 14-én egy másik országban ébredünk, amely elkezdte visszaszerezni a saját szabadságát. Közölte, nem az ő és nem az ellenzéki pártok, hanem a budapestiek győzelméről van szó, amit azért vívtak, hogy visszaszerezzék a fővárost.

Elmondta, Tarlós István telefonon gratulált neki. Karácsony Gergely megköszönte a leköszönő főpolgármester eddig elvégzett munkáját. Szólt arról is, új alapokra helyezné a főváros és kormány közötti viszonyt: nem háborúra, méltányos együttműködésre készül a mindenkori magyar kormánnyal.

(MTI)
 

Összesen 857 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem vészes. Ha megfigyeled, kissé nyomasztó is, hogy minden pozíció a Fideszé. Mindenért a Fideszt teszik felelőssé.

Az biztos, hogy ha Karácsony nyer, többé egy hangot nem hallunk a választási ígéreteiről.

Válaszok:
pollip | 2019. október 14. 7:39

Karácsony egyébként roppant gyenge jelölt. Bármikor az orra alá lehet dörgölni a kiszivárgott hangfelvételt, hogy ugyan mik azok az üzletek, amik felett szemet hunyt Zuglóban.

Ha Budapest ot ev polgarhaborut akar, lelke rajta

A Zuglói városházán a beígért nyilvános budit nem volt képes összehozni. Szerinted félnünk kéne tőle?

A fenet, Borkai vezet Gyorben, aki azt allitja hogy miatta nem szavaz Tarlosra az ugyan soha nem is akart.

"5 év múlva majd okosabban döntenek."

5 év múlva, a kampányfinishben elő lehet szedni a konkrét zuglói ügyeket, egyiket a másik után.

Borkainak ehhez semmi ügye. Én egyébként kispestre vagyok kíváncsi.

Javítás:

Nyerni fog a teljesen alkalmatlan Karigeri.

Ott egyelore minden rendben

Kurni szabad, elkurni nem, ennyi a keplet

2010 óta mindent nyer a Fidesz. Gyakorlatilag 2004 óta, 2006 tavaszt leszámítva. Ne legyetek telhetetlenek.
A közgyűlés valószínűleg így is fideszes többségű lesz.

Karácsony egy gyenge, fogott ember, ez a hangfelvétel kiszivárgása után egyértelművé vált. Viszont Budapestet nyomasztotta a fideszes fölény, és ez felülírt mindent. Felülírta a Zuglói csődtömeget, mit maga után hagyott, és azt a permanens hazugságfolyamot, amit a kampányban összehordott. Budapesten vagy túl sok a mérges ellenzéki, vagy túl sok a hülye. Talán mindkettő.

Hát arra én is kíváncsi vagyok, hogy a Tarlós által beígért projektekkel mi lesz Karácsony uralkodása alatt. Mert ugye beígért minden szart, ami csak az eszébe jutott, stadionstopot, meg zöldfolyosót a Dunára, de mi lesz pl. az Aquincumi híddal? Mi lesz a 3.-as metróval?

Ez a memóriafrissítés most nagyon kell a Budapestieknek. Remélem a közgyűlés majmot csinál Kergeriből.

De igen, a mondat első fele Karácsony ígéretei, a második Tarlós projektjei.

Tény, hülyén fogalmaztam meg. Szóval Karigeri ígért stadionstopot, zöldfolyosót, CT-t minden bokorba, meg a jóég tudja, mit hordott még össze,Tarlós meg a 3-as metró felújítását, aquincumi hidat, elektronikus jegyrendszer bevezetését, többek közt. Ez utóbbiak megvalósulása érdekelne.

Felejtsétek már el a Borkai ügyet. Ha a fővárosiakat nem érdekelte a zuglói MSZP maffia, ha nem érdekelte őket a kispesti MSZP maffia, gondolod, hogy Borkaival foglalkoztak? Próbáltak vele terelni, elég szánalmasan is néztek ki a nagy igyekezetükben.

Jól van, pihenjél, degenerált. X

Tarlósért kár, nagy kár. Szépen befejezhette volna, amit elkezdett, aztán 5 év múlva úgysem akart már indulni.

Le kell vonni a konzekvenciákat, ki kell gyomlálni a kertet, szerencsére még időben jött a pofon.
A kurvákat, és a kokaint el lehet felejteni egy időre...:(

Meg kell mutatni nekik hol lakik az Uristen!

Azt meg végképp nem tudom, hogy a Nézőpont és a Századvég honnan vette az adatait, de az biztos, hogy k..vára mellélőttek.

Úgy kell nekik. Majd megbánják.

Az okos, értelmiségi fővárosi zsidóság a bunkó, vidéki gyökereit kényszerből feladó, örökös vesztes, érdekei felismerésére képtelen panelprolik támogatásával, megvezetésével visszaül a húsosfazékhoz.

Jönnek a buzik, pedofilok, a kiéheztetett vállalkozók, ami eddig Kispesten egy-két milliárdos szinten zajlott, most visszatér Demszky boldog szabad rablása. A rákospalotai panelproli elkezdi felépíteni az Adriára néző kővárát Demszky szomszédságában. Demszky, belső, metró építő magas vezető ismeretei szerint 50 milliárd forintot emelt le az SZDSZ és maga számlájára a 4-es metró bizniszből.

Lajos a kannás bor után böfög a TV előtt, s elégedetten nyugtázza, győztünk....A holnapja semmit sem fog változni, de karácsony, a mögötte álló politikai és gazdasági lobbi nagyot fog szakítani. Lajosnak marad az életérzés, legyőzte a gaz Orbánt, Karácsony és a mögötte álló lobbi meg besöpri a milliárdokat, amit egy nagyváros költségvetése jelent. Jöhetnek a túlárazások - szakértő Lackner Kispestről, de visszamehetünk Simicskáig, ami ugye már a Fidesz felségterülete.

Az ellenzék az utcán volt az utolsó leheletig, a Fidesz meg a páholyból várta a győzelmet. Fiúk, megint nem tanultatok, s aki szenved, az a nép. Akit lerabol a hosszú menetelésben lesoványodott balliberális ellenzék.

ja, a Jobbik, a magunkfajták.......hozták a voksokat az általuk kezdetben utált zsidóknak......

Csak egy személyes megjegyzés, az ellenzéki értelmiség - s itt nem a jobbikosokra gondolok - indíthatott volna egy valóban értelmiségi figurát, mert karácsony nem az, egy debatter, egy szépfiú - kell ez is - , de egyébként intellektuálisan egy nulla.

Nyugaton is élt értelmiségiként ezt követően letagadom, hogy Budapesten élek.

Aha, már alapoztok arra, hogy Tarlósra kenjétek a fővárosból kilopott milliárdokat. Ügyes, azaz hozzátok méltó.

Jah, furcsa lesz, hogy ez a meztelen csiga lesz a főpolgármester. Egyrészt a szocik is satuba fognak majd, hogy szállítsa nekik a projekteket, különben tudják, melyik óvodába jár a gyereke. A jobboldali média meg a kiszivárgott hangfelvétellel fogja revolverezni ezt a nyomorultat. Furcsa állatkísérletnek leszünk tanúi az elkövetkezendő 5 évben.

Válaszok:
kalotaszeg | 2019. október 13. 22:59

Mindenesetre az jól látható, hogy az ellenzékiek nem csak a vereséget nem tudják tisztességgel viselni, hanem a sikert sem.

Most muszaj erot mutatni, peldat kell statualni es megtanitani kesztyube dudalni Pestet meg a tobbi rakos daganatot. Sugarkezelessel kell kiirtani hogy tobb attet mar ne legyen.
Politikailag ennek a ketharmad reven a varosi jogkorok elvonasa felelne meg a kozponti kormany fele egyreszt, masreszt pedig nincs tobb kedvezmeny, adossagatvallalas meg hasonlok Budapesttol, polgarhaborut akartak hat megkapjak.
Ha nem lepunk hatarozottan es kemenyen akkor az attetek elharapoznak es egyre tobb rakos goc lesz az orszag testen. 2022-ig ezeket ki kell pusztitani.

5 év elég idő lesz tanulni néhány városnak, de leginkább Budapestiek.

No, akkor kezdődhet a konc széttépése, a harc a zsírosabb falatért a sok kiéhezett hiéna ķözött, lássuk melyik fogja túlélni.
Budapest már sok mindent kibírt, ezek se foganak nagy kárt tenni benne.

A legnagyobb rejtély mégis csak Soproni Tamás megválasztása. Az a csávó tuti, hogy nem százas.

"Egyértelmű kudarc Karácsony Gergely kampánya

Tarlós István győzelme várható a most vasárnapi önkormányzati választáson,
a XXI. Század Intézet
szakértői becslése alapján pedig
jó eséllyel a Fővárosi Közgyűlés is kormánypárti többségű marad.
https://magyarnemzet.hu/belfol..

A Schmidt Mária főigazgatású intézet eltalálta – szarva közt a tőgyét...
(:–)))

Karácsony Gergőék egy hónapig még örömködhetnek, de aztán jön a kemény munka és a számonkérés.
Ne gondolják, hogy amit a kampányban ígértek nem lesz számonkérve.
Ekkor fognak rájönni a Budapesti polgárok, hogy mit is tettek.
Ahogy egyik hozzászólásomban írtam; örülnék neki, ha Karácsony nyerne, mert ez lenne a Budapestieknek a legnagyobb pofon. Ezen túl azért is örülök még mert a Karácsony vezetésű lúzer csapat, ahogy ez történt Zuglóban, sorra elbukja az uniós pályázatokat és így több marad a vidéknek.

Szível amondó vagyok, nyugtával dicsérjék a napot Karácsony Gergő és társai. Lesz itt még fut a Budapest!

Budapesten peches kerületi vereségek adódtak, több kerületben minimális különbséggel. A vidék rendben van. 2022-ig van ideje a most az ellenzékre szavazóknak, hogy kijózanodjanak...

Nem kellett volna elvadítani a Jobbikot. Együtt kellett volna velük működni. Ez már az elején jól látszott. Kellett volna egy szövetséges a Fidesznek, a KDNP egy vicc ráadásul taszítja az embereket Semjén és a többi ájtatos. Orbán nem mert összeállni a Jobbikkal, az ellenzéknek ez nem okozott gondot.
Itt lett elrontva az egész.

A Jobbik sem lehet büszke, a legerősebb ellenzéki pártból egy jellegtelen, erőtlen csatlós lett. Eltűnt. Az önkormányzatokban pedig beáll a sorba, kilóra megveszik a képviselőiket.

A Karácsonyt támogató pártok mind kérik majd jussát a hatalom gyakorlásában.

Most kéne egy csokorba gyűjteni a választási ígéreteit.

Demszky újratöltve.

Menj vissza a 444-re.
X

Remélem, nem lesz kötelező a szivárványszínű zászlót kitűzni....

Akkor is be kéne tartania. Vagy akkor nem is elvárás a budapestiek részéről?

Lakcímkártya kell hozzá. Allandora bejelentve. Ennyi.
A stílusból vegyél vissza!

Ez a baromság jött ki belőled:
"A Liget projektet-ami egy magyar Pompidu központ lehetett volna-tűzzel vassal meggátolják,csak hogy nekik legyen igazuk."

1.)
NEM az egész Liget projektet fogják (remélhetőleg) meggátolni,
HANEM a Liget projektnek azt a részét,
amely újabb beépítéseket (Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Új Nemzeti Galéria, Városligeti Színház) valósított volna meg a városligeti park területén. Jól teszik, ha meggátolják a lebontott Közlekedési Múzeum épületének visszaépítését is Magyar Innováció Háza néven.

A Városligetet majd ezen beépítések NÉLKÜL újítják meg, sokkal olcsóbban, és gyorsabban. Lehet támaszkodni a tájépítészeti pályázaton győztes Garten Studió 7. sz. (alternatív) tervére.
A Városliget, azon belül a városligeti park ugyanis egy KÖZPARK, aminek NEM az az elsődleges feladata, hogy múzeumépületeknek és egy színházépületnek adjon helyet.

2.)
Csak egy rettentő tájékozatlan ember gondolhatja, hogy a Liget projekt "egy magyar Pompidou központ" lehetett volna. Egyáltalán NEM lehetett volna az.
– A Pompidou központ ugyanis kulturális centrumnak tervezett, egyetlen ÉPÜLET, aminek helyszíne, a Beaubourg negyednek az a része, az 1930-as évek közepéig még épületekkel volt beépítve.
– A Liget projekt viszont egy 200 éves közpark területére beerőltetett "múzeumi negyed", amit a Városliget megújítása ürügyén, de az új beépítések elsődleges céljával, a közparki funkció háttérbe szorításával akarnak megcsinálni.
(Megjegyzem, a Pompidou Központ létrehozásában döntő szerepe volt egy nagy párizsi közkönyvtár sürgető igényének, és a Pompidou Központnak ma is ez az egyik fontos része; ezzel szemben a Liget projektben egyáltalán nincs közkönyvtár.)

Ilyesmi. Budapest főleg a fiatalokon mehetett el. Őket már nem éri el a kormány.

Rendes tőled, hogy beismered a Liget projekttel kapcsolatos tájékozatlanságodat.
Nem is láttam még ilyet más hozzászólótól.
Ha érdekel a Liget-téma, javasolom, hogy többoldalúan tájékozódj róla
(ne csak a kormányzati médiából).

Alapvetően egyetértek.

Ugyanerre a kérdésedre már válaszoltam 2 nappal ezelőtt,
a "Nekem a budapestiek érdekeit kell képviselnem" című cikk alatt (12-én, 18:05-kor),
de te meg sem nézted.

1.)
A projekttel az a bajom,
– hogy a Városliget mindenképpen szükséges megújítását
sunyi módon összekapcsolták a városligeti park beépítettségének növelésével,
– hogy a városligeti park területén 3 új múzeumépületet meg egy színházat húznak fel,
AHELYETT hogy a megújítás során megtartanák a közparki funkció elsődlegességét.
Egy 200 éves, tájképi kert jellegű közpark nem attól lesz "világszínvonalú", hogy még jobban beépítik.

2.)
Hol olvastad tőlem azt,
hogy nekem "az jo, hogy eg yrohadt negy autopalya bekotoje szeli keresztbe a parkot"?
Hol olvastad tőlem azt,
hogy nekem "olyan is az igenyszintem"?.
Na... na, hol olvastad tőlem ezeket?
Ugye, hogy SEHOL.

Mivel tudod bizonyítani,
hogy én "Zuglot a vilag legjobb varosreszenek" gondolom?
Na... na, mivel?
Ugye, hogy SEMMIVEL SEM.

3.)
Primitív ráolvasásokkal ne próbálj operálni,
mert máskor is úgy eltaknyolsz, mint eddig kétszer is.

A 13:10-es beírásom neked is szól,
de kiegészítés:
HAMIS az az állításod, hogy a Liget projekt "egész európa legnívósabb fejlesztése".
Ezt csak Baánék Városliget Zrt-je kommunikálja a tájékozatlan/félretájékoztatott hazai nagyközönségnek.
(A 2017-es MIPIM felejtős, ott a projekt semmilyen díjat sem kapott.)

A Liget projekt komoly ellenzői nem politikai, hanem SZAKMAI ellenzők (pl. MUT, MÉK-tagozat, MTSZ).
Ezek legfőképpen azért ellenzik, mert az új múzeumépületeket (meg a színházat)
nem más budapesti helyszíne(ke)n, hanem csakis a városligeti park területén akarják felhúzni.

(Hiába bízol Orbánban, a Liget-témához neki lövése sincs.)

Úgy van.
A Liget projektnek azt a részét fogják meggátolni,
amely újabb beépítéseket (Néprajzi Múzeum, Magyar Zene Háza, Új Nemzeti Galéria, Városligeti Színház) valósított volna meg a városligeti park területén. Jól teszik, ha meggátolják a lebontott Közlekedési Múzeum épületének visszaépítését is Magyar Innováció Háza néven.

A Városligetet majd ezen beépítések NÉLKÜL újítják meg, sokkal olcsóbban, és gyorsabban. Lehet támaszkodni a tájépítészeti pályázaton győztes Garten Studió 7. sz. (alternatív) tervére.
A Városliget, azon belül a városligeti park ugyanis egy KÖZPARK, aminek NEM az az elsődleges feladata, hogy múzeumépületeknek és egy színházépületnek adjon helyet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés