Dömötör Csaba: Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat

2019. október 6. 9:48

A „csetlő-botló” baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az államtitkár felidézte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nemrégiben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével. Timmermans - az államtitkár szerint - korábban arról beszélt, hogy a bevándorlókra kellene költeni az uniós források egy részét, ráadásul támadta a magyar határzárat és támogatta a kötelező betelepítési kvótát.

Úgy látta, Timmermans és társai a baloldali polgármesterekkel hajtanák végre a bevándorlást ösztönző programokat. „Azt is mondhatnám, hogy nemcsak a brüsszeli folyosókon lehetnek fészkei a bevándorlást támogató politikának, hanem a baloldal vezette városokban is” – vélte, hozzátéve, nem szabad hagyni, hogy ezeket kiépítsék.

Az államtitkár kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: valóban „mozgás van” Brüsszelben a kvótavita kapcsán, aminek az egyik oka, hogy Olaszországban átalakult a kormány. Hozzátette, a Conte-kabinet fordulatot hajtott végre, ahhoz képest, amit Salvini korábbi belügyminiszter képviselt és hangosan követelik a kötelező kvóta bevezetését.

„A szokásos játék zajlik, előbb önkéntes kvótáról beszélnek, majd hirtelen elkezdik követelni a kötelező kvótát, szankciókkal kiegészítve, tehát, ha valaki nem vesz benne részt, akkor súlyos összegeket kellene fizetnie” - fogalmazott.

Dömötör Csaba kiemelte: konzultációk és választások jelölték ki a magyar politikát, aminek a lényege az, hogy nem akarnak bevándorlást. A magyar állampolgárok egyébként október 13-án is megerősíthetik ezt az álláspontot, hiszen az önkormányzati választás a biztonságról is szól.

Kitért arra is, a magyar kormány olyan szakembert, politikust jelöl az Európai Bizottság tagjának, aki ellenzi a bevándorlást. „Ez a legfontosabb alapelvünk, ezen a kormány egyáltalán nem fog változtatni” – hangsúlyozta.

(MTI)

Fotó: Földházi Árpád
 

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A súlyos kérdés az, hogy van-e a kormánynak jogi eszköze, hogy megakadályozza a balos polgármesterek migráns befogadását?

Válaszok:
Schollander | 2019. október 6. 14:02

Szavazz olyanokra, akiknek nincs pénze drága kurvákra, csak olcsó lotyókra. Esetleg impotensekre.

A már EU-n belül lévő, élő, tartózkodó migránsok szabad mozgásának gyakorlatilag nincs akadálya, Omar felülhet Münchenben a vonatra, s lakást bérelhet a Pozsonyi úton. Majd a XIII.kerületi polgármester olyan szociális hálót húzhat alá, amely Omart jó kedvre, maradásra ösztökéli, s hozza a családját is. Vagyis technikailag tágak a lehetőségek. A migránsokat nem a déli határon várnák a baloldali polgármesterek.

A józanul gondolkodó, ideológiai elvakultságtól, demagógiától, Orbán-fóbiától mentes, gyermekekkel, unokákkal rendelkező családok, vallásukra, identitásukra, múltukra, jelenükre, jövőjükre felelősen gondoló, a az európai folyamatokról kellő információkkal rendelkező emberek e téma felvetése nélkül sem szavaznak tizenharmadikán az európai, benne a magyar zsidó-keresztény identitás eltörlésén fáradozó balliberális pártokra, polgármesterjelöltekre. Egy kivétel van, a XIII.kerületi polgármester, Neki maradnia kell.

Borkai esetében elsősorban Borkainak kellene érdemben megszólalnia, s amennyiben a tények valóban morálisan megkérdőjelezik alkalmatlanságát, akkor le kell mondania. Természetesen ugyanezt várom el a többi, hasonló balliberális jelölt - Gajda, Lackner, Wiitighof , stb - esetében is. Nem lehet kettős mércével mérni.

A Fidesz jelöltjei sem lehetnek érintethetetlenek, s csak az ellenzék jelöltjei legyenek páriák. Olyan nincs, hogy a egy pártban nincsenek csalók, tolvajok, morálisan vállalhatatlanok. Mindenütt emberek vannak.

Még nem kapták meg a központi direktívát a Rogán minisztériumból, önállóan meg nem mernek lépni.

A "súlyos kérdésedre" itt a válasz!

Pintér Sándor belügyminiszter Szegeden:
"...jött a következő ütés a szegedi Fidesznek. A kérdést – ami így szólt: Van-e alkotmányjogi lehetősége annak, hogy egy települési önkormányzat befogadjon menekülteket? – maga Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnök nyújtotta át egy papíron a belügyminiszternek.
A válasz egyértelmű
(mos tessék figyelni, mit mond Pintér belügyminiszter!):
Egy önkormányzat sem határozhatja meg a menekültek befogadását, ezt az állam határozhatja meg. Csak az állam folytathat menekültügyi eljárást, és adhat ki letelepedési engedélyt.

Ez az a téma, amivel a szegedi Fidesz és a KDNP rendületlenül próbálja mosni a szegediek agyát, hogy a városvezetés menekülteket telepítene be. Ha kellett, B. Nagy Lászlót is beleállították a feladatba. B. Nagy bele is állt, hiszen ezért fizetik. No, meg az egykori valódi hírportál, az Origo, őket el is meszelte a bíróság."
https://szeged.hu/hirek/30775/..

Válaszok:
péterx | 2019. október 6. 14:32

Pintérnek igaza van, s remélhetőleg a kormány meg is erősíti a jogi védelmet.

Válaszok:
Schollander | 2019. október 6. 15:45

Pelso, te nem itt élsz, gerinctelen féregként kintről izgatsz, nekünk itt kell konszenzusra jutnunk, oldalaktól függetlenül, zsidóknak és nem zsidóknak, aljas gazember vagy.

Vagyis,
Dörmi rettegtetni próbált, de belebukott.

Válaszok:
péterx | 2019. október 6. 16:38

Kívánom neked / is / , hogy csak ilyen "rettegtetésben" legyen részed, s ne a tényleges migráns terrortól, késes támadástól, autós járdára hajtástól stb kelljen rettegni.

Válaszok:
Schollander | 2019. október 6. 17:27

Jobb, ha tudod, hogy én kezdettől fogva helyeselem (bizony!) Orbánék migráns-politikáját.
Nem találsz olyan beírást tőlem, amely migránsok betelepítése mellett szólna.

DE ennek a Dörminek a fenti szövege egyszerűen baromság,
ráadásul szemben áll Pintér idézett véleményével is.

A 17:27-es beírásom neked is szól.

Amíg hosszú évekig nem itt éltem,úgy éreztem, hogy nincs jogom beleszólni a hazai történésekbe, véleményt alkotni, - nálam tartózkodó kaliforniai rokonommal éppen erről elmélkedtünk a napokban - , s ez Rád is vonatkozik. Egy elfogult hazaáruló bolsi vagy, aki a partvonalról bekiabál az ország dolgaiba. Egy senki vagy, önkontroll nélkül. Bollobás, az Angliában élő matematikus nyelvhasználatában, "papíron magyar".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés